BetCity NK Queen & King of the Court aankomend weekend in BredaBetCity NK Queen & King of the Court aankomend weekend in Breda
Back Back Nieuws

BetCity NK Queen & King of the Court aankomend weekend in Breda

11 mei 2023

Aankomend weekend start het nieuwe beachvolleybal seizoen direct met een geweldig affiche het BetCity NK Queen & King of the Court. Nog nooit stonden er zo veel grote namen uit het Nederlandse beachvolleybal op het Kasteelplein in Breda. Een mooie kans om de absolute wereldtop in actie te zien in deze spectaculaire en meer urban variant van beachvolleybal.


Op zaterdag 13 en zondag 14 mei ademt Breda, voor het derde jaar op rij, weer even beachvolleybal. Daar zullen de beste teams van Nederland het tegen elkaar opnemen voor de felbegeerde kroon. Het strijdtoneel is het Kasteelplein, waar tribunes en terrassen aan weerszijde zullen liggen. Op basis van  rankingpunten van vorig seizoen hebben teams zich weten te kwalificeren voor dit Nederlands Kampioenschap. Het deelnemersveld is op zijn zachtst gezegd niet mals; ieder Nederlands topteam is aanwezig. Nog nooit eerder gebeurde dit in de Nederlandse Eredivisie. De winnaars van dit evenement zullen zich direct plaatsen voor de CEV Queen & King of the Court European Finals 2023 in Luxemburg, later dit jaar. De entree is het gehele weekend gratis. 

Meerdere teams van wereldniveau bij de mannen

Bij de mannen wordt de lijst aangevoerd door de huidige nummer drie van de wereld Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. De wereldkampioenen uit 2013 en bronzen medaille winnaars op de Olympische spelen van 2016 zijn nog altijd het meest constant presterende Nederlandse team, maar zullen behoorlijk concurrentie krijgen op dit NK. 

Katja Stam verdedigt titel bij de dames

Ook bij de dames zijn alle topteams aanwezig. De huidige nummers vier van de wereld, Katja Stam en Raisa Schoon, springen er bovenuit. Stam, vorig jaar nog in actie met Wies Bekhuis, probeert aankomend weekend haar titel Queen of the Court te verdedigen. Dit doet ze ditmaal met haar vaste partner Raisa Schoon. De twee krijgen concurrentie van onder andere de lokale helden en tevens zussen Mexime en Emi van Driel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!