Back Back Nieuws

Best Western actief op Russisch grondgebied met megahotel

11 augustus 2011
Best Western heeft haar eerste hotel in Rusland geopend. Het 966 kamers tellende gebouw staat in Moskou en werd oorspronkelijk in 1980 gebouwd voor de Olympische Spelen. Na een renovatie in 2007 is het Best Western Vega Hotel & Convention Centre weer helemaal up-to-date.

In 91 landen actief
Met de eerste stap op de Russische markt is Best Western nu in 91 landen actief. 'De hotelmarkt in Rusland is erg belangrijk voor Best Western. Samen met China en Brazilië is dit één van de snelst ontwikkelende economieën ter wereld, dat maakt het voor ons als grootste hotelmerk ter wereld noodzakelijk om hier aanwezig te zijn. De aansluiting van dit hotel is daarbij een belangrijke eerste stap. We hopen de komende jaren meer hotels in Rusland te openen', zegt Wytze van den Berg, directeur van Best Western Hotels Nederland.

Veel zakelijke mogelijkheden
De 966 kamers variëren van standaard tot VIP met moderne technische faciliteiten en frisse interieurs. Daarnaast biedt het hotel ook een groot conferentiecentrum met elf ruimtes voor zakelijke evenementen tot 1.000 deelnemers. Er zijn vijf restaurants, twee bars, een café en een 24-uurs roomservice.

Groter dan het grootste hotel van Nederland
Tevens biedt het hotel verschillende extra faciliteiten aan zoals een winkel, apotheek, gezondheidscentrum, uitgebreide wellness, diverse massages, kapper en een turndown service. 'Met dit hotel kunnen we veel gasten accommoderen in Moskou. Met zijn grote aantal kamers en zalen is het groter dan het grootste hotel van Nederland. Ter vergelijking, dat telt 644 kamers', aldus Van den Berg. Naast het hotel is een metrostation, waardoor het centrum binnen vijftien minuten te bereiken is. In de directe omgeving zijn tevens verschillende bezienswaardigheden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!