Back Back Nieuws

Berlijnse start-up Spacebase verovert Nederland met locatie-boekingsplatform

20 april 2015
Jan Hoffmann-Keining en Julian Jost

De Berlijnse start-up Spacebase komt met een oplossing voor het organiseren van zakelijke evenementen en vergaderingen: een online platform met meer dan 1.000 bijzondere locaties die in één klik te boeken zijn. 'We willen meetings transparanter, eenvoudiger en efficiënter maken en met creatieve locaties een nieuwe impuls geven aan alledaagse werkzaamheden.'

Creatieve locaties
Uit recent onderzoek van Bain & Company blijkt dat werknemers 15 procent van hun werktijd besteden aan vergaderingen. Productief, effectief en creatief zijn deze meetings, ondanks de tijd die er in gestoken wordt, zelden. De Berlijnse start-up Spacebase heeft hiervoor een oplossing bedacht: 'Een transparant en toegankelijk boekingsplatform voor out-of-the-box vergader- en evenementenlocaties. Bijzondere locaties met een wow-factor waar medewerkers, klanten en zakenpartners hun creativiteit de vrije loop laten, in plaats van steeds te vergaderen in dezelfde meeting ruimte', aldus Julian Jost, een van de oprichters van Spacebase.

Controle over boekingsproces
'Daarnaast willen we bedrijven de controle teruggeven over het boekingsproces. Met Spacebase zijn ze niet langer op dure en niet-transparante boekingskantoren aangewezen maar nemen ze het heft weer in eigen handen,' vervolgt medeoprichter Jan Hoffmann-Keining. Als ervaren business consultants hebben ze aan den lijve ondervonden hoe tijdrovend en lastig het vinden en boeken van een goede meeting locatie kan zijn. Jost en Hoffmann-Keining wisten een grote naam uit de branche als investeerder te verbinden aan hun nieuwe concept: Stephan Ekbergh, pionier op het gebied van online reizen. Samen introduceren ze Spacebase met meer dan 1.000 locaties in 14 steden en 10 landen wereldwijd, met als doel meer creativiteit te brengen in de traditionele vergadercultuur. Nieuwe locaties worden persoonlijk door lokale Spacebase-scouts geselecteerd en aan het portfolio toegevoegd. Voor Amsterdam staat de teller momenteel op 142.

Locatie-eigenaren
Voor locatie-eigenaren is het aanbieden van een ruimte op Spacebase gratis. Daarnaast biedt het hen de mogelijkheid om de locatie bij een internationaal publiek onder de aandacht te brengen en daarmee de kans op boekingen te vergroten. 'Het online systeem is toegankelijk, werkt gemakkelijk en creëert overzicht. Met de optie om vooruit te plannen, kan er ook op de lange termijn verhuurd en geboekt worden,' aldus Jost. Pas na een gemaakte boeking is er een commissie verschuldigd aan Spacebase.

Spacebase
Spacebase is een transparant en eenvoudig boekingsplatform voor bijzondere vergader- en evenementenlocaties. Met één klik kunnen bedrijven kiezen uit meer dan 1.000 locaties, in 14 steden en 10 landen wereldwijd. Benodigde extra’s zoals DJ’s en catering kunnen direct aan de boeking worden toegevoegd. Tegelijkertijd is het voor locatie-eigenaren gemakkelijk om hun bijzondere locatie kosteloos aan te bieden op Spacebase om zo optimaal gebruik te maken van hun locatiecapaciteit.

Spacebase GmbH is in augustus 2014 opgericht door Julian Jost, Jan Hoffmann-Keining en investeerder Stephan Ekbergh. De start-up wist onlangs de ‘Web In Travel (WiT) award’ voor start-ups en de ‘Eye For Travel Award for Best Travel Startup 2015’ in de wacht te slepen. Het Spacebase hoofdkantoor is gevestigd in Berlijn. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!