Back Back Nieuws

Berlijn, Istanbul, New York, Seoul, of. Rotterdam

22 december 2009
Het internationaal welbefaamde Wallpaper* Magazine zet Rotterdam in de top 5 van wereldsteden. De Maasstad is samen met Berlijn, Istanbul, New York en Seoul genomineerd voor de Wallpaper Design Award in de categorie ‘Best city’. De uiteindelijke winnaar wordt op donderdag 14 januari bekend gemaakt tijdens de uitreiking in London.

Vorig jaar won Los Angeles
De Wallpaper* Design Awards worden jaarlijks uitgereikt in totaal 11 categorieën op het gebied van kunst, architectuur, design en mode. De titel van ‘Best City’ ging vorig naar Los Angeles. De winnaar van dit jaar ligt in handen van een prestigieus panel aan juryleden die Rotterdam met name roemt om het aanbod aan nieuwe architectuur en design en de grote diversiteit aan restaurants.

Rotterdam op de kaart gezet
Ton Wesselink, directeur Rotterdam Marketing: "Rotterdam heeft de ambitie om zich steeds verder te ontwikkelen tot wereldstad van formaat en werkt daar hard aan. Dat het nu in één lijn wordt gezet met steden als Berlijn, Istanbul, New York en Seoul is iets om ongelooflijk trots op te zijn. Of we deze award winnen of niet, ik vind deze nominatie een enorme prestatie die laat zien dat Rotterdam steeds meer op de kaart wordt gezet." 

De leden van de jury

- Carsten Höller

- James Murdoch

- John Galliano

- Kelly Wearstler

- Pedro Almodóvar

- Steven Holl

Wallpaper* Magazine
Wallpaper * Magazine is een wereldwijd magazine met een focus op architectuur, (industrieel) design, interieur, mode en reizen. Het magazine wordt 10x per jaar uitgegeven in een oplage van ca. 100.000.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!