Back Back Nieuws

Benoeming nieuwe directeur Lucent Danstheater | Dr Anton Philipszaal

14 juni 2012
Henk Scholten wordt per 1 september de nieuwe directeur van het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal. Hij volgt dan Dick van der Meer op die deze functie de afgelopen periode als interim directeur heeft vervuld.

 

Nieuwe directeur Henk Scholten

Met Henk Scholten krijgt het theatercomplex aan het Spui een directeur met een ruime ervaring in de wereld van de podiumkunsten. Hij studeerde theaterwetenschappen, was eerder onder meer negen jaar directeur van de Utrechtse Schouwburg en is thans nog directeur van het Theater Instituut Nederland.

 

Toegankelijke programmering neerzetten

‘We zochten en vonden een cultureel boegbeeld’, aldus Harry van der Meijden, voorzitter van de Exploitatiestichting en de Stichting Gastprogrammering. Beide stichtingen gaan per 1 januari 2013 op in één Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag. ‘Wij hebben er alle vertrouwen in dat Henk Scholten het artistieke profiel van het Dans- en Muziekcentrum aan het Spuiplein ook in deze tijd van bezuinigingen stevig weet neer te zetten, met een verantwoorde combinatie van hoogwaardige voorstellingen en concerten en een brede, toegankelijke programmering van genres binnen de dans en muziek.’

 

Extra uitdaging

‘Ik ga met veel vertrouwen aan de slag als directeur van het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal’, aldus Henk Scholten. ‘De extra uitdaging is voor mij enerzijds het specifiek op muziek en dans gerichte profiel van de zalen en anderzijds de aanwezigheid van twee prominente huisgezelschappen, het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest.’

 

Ambitieus vooruitzicht

‘Ook het vooruitzicht van de samenwerking met het Koninklijk Conservatorium en met collega-instellingen in de metropool Den Haag-Rotterdam en het kunnen werken aan (ver)nieuwbouwplannen is aantrekkelijk. Maar voor het zover is zal ik mij eerst nog ten volle inzetten voor het zo goed mogelijk borgen van de collecties van Theater Instituut Nederland’, aldus Henk Schoten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!