Back Back Nieuws

Benoeming Dingeman Kuilman tot Algemeen Directeur nieuwe museum Breda

03 oktober 2016
De Raad van Toezicht van het nieuwe museum van Breda heeft met ingang van 1 oktober 2016 Dingeman Kuilman benoemd als nieuwe algemeen directeur van de Stichting van het nieuwe museum te Breda.

Raad van toezicht MOTI
Dingeman Kuilman (1961) heeft meer dan 25 jaar ervaring in de wereld van cultuur, design en marketing. Voorheen werkte hij als grafisch ontwerper samen met Anthon Beeke, was directeur van Premsela, het Nederlands instituut voor design en mode en bestuursvoorzitter van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. De afgelopen periode werkte hij als zelfstandig adviseur. Hij is voorzitter van de Sikkens Foundation en publiceert regelmatig beschouwingen en poëzie.
In de periode 2014 tot begin 2016 maakte hij deel uit van de Raad van Toezicht van MOTI. Met zijn expertise en vaardigheden heeft hij in deze positie een bijzonder stimulerende rol gespeeld bij de totstandkoming van het voorlopig ondernemingsplan van het nieuwe museum.

De komende jaren
Wim van der Meeren, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘We hebben het vertrouwen en de overtuiging dat Dingeman de juiste directeur is om de komende jaren op een krachtige en verbindende manier richting te geven aan het nieuwe museum van Breda.
Hij beschikt over de visie, deskundigheid en ervaring om samen met de medewerkers en partners uit de stad een aantrekkelijk en spraakmakend programma te realiseren voor een breed publiek.’

Verschillende pop-up locaties
Het nieuwe museum van Breda opent eind maart 2017 de deuren met een programma dat beeldcultuur en erfgoed met elkaar verbindt. Het museum komt voort uit de samenvoeging van Breda’s Museum en MOTI. Het wordt gehuisvest op de huidige locatie aan de Boschstraat (huidige MOTI pand) en op verschillende (pop-up) locaties in de binnenstad.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!