Benefietveiling MojoBenefietveiling Mojo
Back Back Nieuws

Benefietveiling Mojo

03 januari 2019

MOJO organiseert tijdens ESNS 2019 in Groningen een benefietveiling van bijzondere foto's en objecten uit de Nederlandse popgeschiedenis. De veilingstukken worden op 16 t/m 18 januari tentoongesteld in de Martinikerk en op zaterdag 19 januari geveild in het Grand Theatre in Groningen. In de Martinikerk is tevens een pop-up shop waar o.a. merchandise voor een kleine donatie wordt verkocht. Meer informatie en een overzicht van alle veilingstukken zijn te vinden via mojoveiling.nl.

Gedurende het vijftigjarig bestaan heeft MOJO een grote collectie aan bijzondere stukken verzameld. Deze items worden, samen met stukken die zijn gedoneerd door verschillende partners, fotografen en kunstenaars, tijdens het jaarlijkse showcasefestival ESNS in Groningen voor het eerst sinds die geschiedenis van het bedrijf tentoongesteld en geveild voor een goed doel: stichting MOJO for Music.

Cadeaus van supersterren

Onder de veilingstukken bevinden zich o.a. items die cadeau gegeven zijn aan het bedrijf door (inter)nationale supersterren als Tina Turner, Aerosmith en Bon Jovi , iconische popfoto's, exclusieve posters en merchandise van festivals als Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz en andere limited edition producten en gesigneerde platen die zijn gedoneerd door bekende artiesten en zalen. Aan ieder object kleeft een bijzonder verhaal, waar tijdens de tentoonstelling en veiling uitgebreid aandacht aan zal worden besteed.

Ook worden er een aantal bijzondere ervaringen geveild, zoals een privé pianoles van Jamie Cullum, een etentje met de directeur van Lowlands en een Golden Ticket inclusief backstage rondleiding voor een vijftal grote festivals. Een overzicht van alle veilingstukken is te vinden op www.mojoveiling.nl. Het is ook mogelijk om via de website te bieden op de veilingstukken.

Over stichting MOJO for Music

Alle opbrengsten van de veiling komen ten goede aan stichting MOJO for Music. De stichting is opgericht ter ere van het vijftigjarig bestaan van MOJO en heeft als doel muzikanten en andere creatieven te ondersteunen door bijvoorbeeld oefenruimtes te huren, muziekinstrumenten beschikbaar te stellen of het zakelijk ondersteunen van beginnende acts. De financiering van de stichting komt uit MOJO en initiatieven zoals de benefietveiling, tentoonstelling en pop-up shop in Groningen.

De MOJO for Music Benefietveiling / Tentoonstelling / Pop-Up Shop zijn onderdeel van het officiële programma van Eurosonic Noorderslag 2019 onder de noemer ESNS Art.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!