Back Back Nieuws

Benefiet in spijkerbroek voor Stichting Terre

13 oktober 2015
Afgelopen vrijdag vond in Studio A12 te Bunnik voor de tweede maal een ongewoon galafeest plaats. Ruim driehonderd in spijkerbroek geklede gasten beleefden een ‘spijkerbroekengala’. Een benefietavond omlijst met entertainment van onder andere Berget Lewis en een benefietveiling. Maar liefst €72.500  werd opgehaald voor Stichting Terre.

Menswaardig bestaan
Ieder jaar verbindt het Spijkerbroekengala, een ‘casual’ gala, zich aan een goed doel gericht op kinderen. Dit jaar is dat Stichting Terre, dat kinderen met het RETT syndroom helpt alles uit het leven te halen. Door een defect in de hersenstam stopt de ontwikkeling van deze kinderen al snel. Daarnaast speelt epilepsie een grote rol in hun leven, wat ook meteen levensbedreigend is. De opbrengst van Het Spijkerbroekengala gaat naar de ontwikkeling van een medicijn tegen deze vorm van epilepsie in de hoop deze kinderen een menswaardig bestaan te kunnen geven.

Hoge opbrengst
Op humoristische wijze wist burgemeester van Bunnik, Hans Martijn Ostendorp, als veilingmeester een enorm bedrag voor Stichting Terre bij elkaar te praten. Aan het eind van de avond kon Barry Atsma de stichting een cheque van maar liefst € 72.500,- overhandigen. ‘Wat zijn we trots op deze zaal vol leuke, bijzondere en vooral ook gulle gasten die dit mogelijk hebben gemaakt’ aldus de organisatie.

Grote witte onderbroeken
Ook Studio A12 kijkt terug op een succesvolle avond. Het spijkerbroekengala past perfect binnen hun Italian Food Festival concept. Er werd een Toscaans straatje nagebootst met waslijnen (ja, met grote witte onderbroeken), Toscaanse olijfbomen, basilicumplantjes, wasmolens met spijkerbroeken en een Ferrari. Locatiemanager Wendy Gremme-van de Geest licht toe: 'Het was geweldig om te zien hoe alle gasten genoten van deze avond. Gewoon gekleed in spijkerbroek, goed gezelschap, lekker eten en goed entertainment. En dat er zo veel geld is opgehaald voor het goede doel is natuurlijk helemaal fantastisch!'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!