Belly of the Beast neemt je mee een andere wereld inBelly of the Beast neemt je mee een andere wereld in
Back Back Locaties

Belly of the Beast neemt je mee een andere wereld in

08 maart 2024

In hartje centrum Amsterdam – aan Singel 460 om precies te zijn – bevindt zich een rijksmonument dat al sinds de negentiende eeuw een culturele bestemming geniet. Laat de naam Odeon vallen in een gesprek en iedere Amsterdammer, en wellicht ook menig Nederlander, weet om welk pand het gaat. Tegengesteld aan de historische en statig buitengevel, staat een ervaring die helemaal van deze tijd is en waaraan onlangs een nieuwe (culinaire) ervaring is toegevoegd: cocktailbar Belly of the Beast. Mede-eigenaar Joeri Salet, tevens verantwoordelijk voor Supper en Bar Rouge, vertelt over het buitengewone cocktailconcept.

Mythisch en mystiek

De combinatie van een iconisch pand als het Odeongebouw en een naam als Belly of the Beast spreekt de fantasie aan. En dat is ook precies de bedoeling. Joeri: ‘De Odeon is altijd betrokken geweest bij de Amsterdamse scheepvaart en omdat we in de kelder - de buik - van het pand zitten kwamen mijn zakelijke partner Tess Posthumus en ik op de naam. Ik ken Tess van cocktailtraining uit de tijd dat ik barman was en vijf jaar later kruisen onze paden elkaar weer in Odeon, waar ik Supperclub en Bar Rouge run en zij haar Flying Dutchman. Ik ben altijd onder de indruk geweest van haar kunnen en toen de ruimte in de kelder vrijkwam, wisten we meteen dat we hier samen iets wilden starten.’

Niet zomaar een cocktailbar

Joeri vervolgt: ‘We wilden iets opzetten dat er nog niet was, dus kwamen we op het idee van een cocktailbar met een uitgebreide ervaring op meerdere vlakken. We zijn een van de weinigen waar je ook echt goed kan eten én we zijn best groot. Zittend kunnen we zo’n 100 personen kwijt en staand 150. Belly of the Beast is ook gemaakt om verschillende dingen te ervaren. Hoe verder je de zaak inloopt, hoe dieper je ‘het water’ in gaat en hoe meer je tegenkomt. Zo begin je bij onze beachbar, waar je kunt genieten van burgers en cocktails. Loop naar binnen en je loopt ons ‘strand’ op, met onze bar met golven. Aan het  einde van de ruimte loop je het donker in – dan ben je 200 meter ‘onder water’, waar je aan de ene kant The Pearl vindt. Dat is onze privéruimte die af is te huren voor intieme groepen van 10 tot 15 personen. Perfect voor verjaardagen, cocktailworkshops, afscheidsborrels en kleinschalige presentaties. De boekingen lopen inmiddels al behoorlijk op.’

Extra’s of the Beast

Het ruime formaat, de uitgebreide keuken, een privéruimte en een bijzonder concept maken Belly of the Beast geschikt voor out-of-the box zakelijk bijeenkomen. De ruimte leent zich perfect voor een uitgebreid feest, borrels, presentaties, sit-down diners tot 100 personen en walking diners tot zelfs 175 mensen. Of wat dacht je van een cocktailworkshop? Joeri: ‘Onze cocktails echt anders; werp een blik op ons menu en je wordt meteen nieuwsgierig. Wat dat betreft is Tess haar hoofd soms moeilijk te bevatten, ze blijft me verbazen met haar ideeën en creativiteit, die zijn echt van een ander niveau.’

Binnenkort lanceert de cocktailbar een nieuw extraatje: The Bartender’s Table – afgeleid van het bekende chef’s table concept. Joeri: ‘aan onze Bartender’s Table ervaar je met een groep tot maximaal 6 personen de beste treatment. Hiermee willen we ons nog meer onderscheiden.’

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!