Back Back Nieuws

Bellevue Groothoofd: Dordrecht heeft het in zich om het Maastricht van Zuid-Holland te worden

18 april 2011

Dordrecht en Ad Janssen, eigenaar GasteRhoon Groep, het was gelijk liefde op het eerste gezicht. Bij het binnenrijden van Dordrecht werd ik niet zo enthousiast, maar zodra de TomTom mij vertelde dat ik mijn bestemming had bereikt, was dat beeld direct verdwenen. Op de kade van het drierivierenpunt in Dordrecht staat Bellevue Groothoofd met een panorama-uitzicht op de rivieren.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Een jaar geleden durfde Ad Janssen, op het hoogtepunt van de recessie, een horecagelegenheid inclusief hotel te starten. Hoewel Bellevue Groothoofd pas haar eerste verjaardag heeft gevierd, is in dat jaar al veel gebeurd. De locatie heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan, restaurant Blanc heeft de Drechsteden Horeca Trofee gewonnen en Ad Janssen is verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer.

Hoe is Bellevue Groothoofd op je pad gekomen?
Ad Janssen: ‘Ik ben eigenaar van de GasteRhoon Groep waar verschillende bedrijven onder vallen, waaronder Het Kasteel van Rhoon, Het Wapen van Rhoon, de Taartarchitect, Art & Dining en Sweet & Salty. Ik wilde de groep graag uitbreiden en werd geattendeerd op dit pand wat al een aantal jaar stond te verpauperen. Ik kende Dordrecht helemaal niet, maar ik was meteen verliefd op de stad en het pand. Deze verliefdheid heeft geleid naar 1 april 2010; de dag van de opening van Bellevue Groothoofd.’

Heeft je verliefdheid op de stad Dordrecht het ook waar gemaakt?
‘Vooraf hebben veel mensen mij gewaarschuwd over de Dordtse bevolking. Volgens de vooroordelen zijn de mensen in Dordrecht zeurderig en moeilijk tevreden te stellen, maar dit is voor mij alleen maar een grote uitdaging. Vanaf het begin heb ik de stelling neergelegd: Dordrecht heeft het in zich om het Maastricht van Zuid-Holland te worden, en hier ben ik na een jaar nog steeds van overtuigd.’

Wat heeft Bellevue Groothoofd te bieden voor de evenementenbranche?
‘Bellevue Groothoofd is o.a. geschikt voor een seminar, workshop, receptie, congres, vergadering, huwelijk, noem het maar op. In totaal hebben wij 5 ruime zalen, voor gezelschappen van 5 tot 600 personen, met elk zijn eigen uitstraling en sfeer. Om je evenement verder uit te breiden zijn er mogelijkheden om een diner te geven in restaurant Blanc of onze Brasserie en een overnachting te boeken in één van onze tien luxe hotelkamers met uitzicht over de drie rivieren of de historische haven van Dordrecht.’

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Als je terugblikt op het eerste jaar; hoe is het gegaan in Bellevue Groothoofd?
‘Ik ben zeer tevreden en ik kan terugkijken op een goed jaar. Het pand heeft 6 jaar leeg gestaan, dus de mensen zijn nieuwsgierig wat er in Bellevue Groothoofd gebeurt. Hiermee hebben we voldoende publiciteit gekregen en is de klandizie goed geweest het afgelopen jaar.’

Maar er zijn ook vast dingen niet goed gegaan?
‘Dat klopt, wij hebben ons vergist in de aanloop na de opening. Toen ik het contract tekende voor het pand was er helemaal geen sprake van een economische crisis, maar bij de opening was de recessie in volle gang. Onderweg heb ik omzetten en bedrijfsplannen moeten aanpassen en hierdoor ook minder personeel aangenomen. Omdat we toch die aanloop kregen, hebben we met te weinig mensen dezelfde omzet gegenereerd. Dat was een harde leerschool, maar eentje waar je veel van leert.’

Hoe zie je Bellevue Groothoofd in de toekomst?
‘Allereerst gaan we het terras uitbouwen waarbij je als groep of partij aan het water op een eigen terras kunt zitten. Hiermee maken we een scheiding tussen de gewone passant en gesloten groepen en hoef je niemand meer teleur te stellen.
Op culinair gebied hoop ik dat Bellevue met het restaurant Blanc mag meespelen in de hogere regionen van de Dordtse culinaire restaurants. We hoeven niet de beste te zijn, maar we willen wel als beste genoemd worden.’

Je bent dit jaar verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Nederland, waarom denk je?
‘Ik denk door de veelzijdigheid in wat we doen met de GasteRhoon Groep. We doen alles op horecavlak, behalve cafetaria. Ik probeer het complete plaatje te hebben en onze activiteiten op alle fronten te ontwikkelen. Maar ik denk ook wel door het feit dat ik in een periode waarin het economisch minder ging, mijn nek heb uitgestoken om drie nieuwe bedrijven neer te zetten. Je moet ook een beetje geluk hebben in het ondernemerschap, want met alleen kennis en een visie kom je er niet. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!