Carnavallen in het donker bij MuZIEumCarnavallen in het donker bij MuZIEum
Back Back Nieuws

Beleef het voorjaar in het donker bij MuZIEum

08 februari 2018

Bezoekers van het MuZIEum kunnen al hun creativiteit kwijt in het maken van een uniek voelkunstwerk, tijdens de voorjaarsvakantie van 17 februari t/m 4 maart. Daarnaast is van 10 t/m 14 februari een knipoog naar de carnaval gemaakt in één van de donkerbelevingen.

Haal alles uit de kast!

Bezoekers kunnen tijdens de voorjaarsvakantie al hun creativiteit kwijt in het maken van een speciaal voelschilderij. Niks is te gek! Natuurlijk wordt dit begeleid door een medewerker en mag het eigen gemaakte werk worden meegenomen als souvenir. Het knutselen kan ook slechtziend met één van de simulatiebrillen. Hiermee wordt de nadruk gelegd op het zintuig tast, want in het muZIEum ervaart men hoe het is om compleet af te moeten gaan op je andere zintuigen, als je geen (meer) zicht hebt.

Carnavalsgekte

Vanaf 11 februari start de carnaval in het zuiden van het land, daarom is er van 10 februari t/m 14 februari een carnavalstintje toegevoegd aan de donkerbeleving 'Een dag uit het leven van...'. Bezoekers krijgen hier een kleine indruk hoe het is om blind carnaval te vieren. De andere donkerbeleving 'Op vakantie met...' staat juist in het teken van het ontvluchten van de carnavalsgekte, dus voor elk wat wils deze periode!

Expeditie voorjaar

Tijdens de Expeditie ribbelroute gaan de bezoekers slechtziend het voorjaarsseizoen tegemoet. Zien zij de blaadjes al aan de bomen groeien en komen de bloemen al op? En welke invloed heeft slecht kunnen zien op je reukvermogen? De voorjaarsvakantie proef, ruik en zie je (niet) tijdens deze unieke stadswandeling met virtual reality!

Meer informatie vind je op muzieum.nl/voorjaarsvakantie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!