Beleef het muZIEum in het donkerBeleef het muZIEum in het donker
Back Back Nieuws

Beleef het muZIEum in het donker

15 december 2017

In de kerstvakantie ontdekken bezoekers in het muZIEum hoe de feestelijke sfeer rondom de Kerst wordt ervaren als men blind of slechtziend is. Ook is er een speciale activiteit waarin bezoekers worden uitgedaagd om binnen de tijd de voorbereidingen te treffen voor een feestelijke avond. Uiteraard helemaal des muZIEums en dus geheel in het pikkedonker.

Kerstbuilding

Tijdens de nieuwe activiteit 'Kerstbuilding' ervaren bezoekers hoe het is om voorbereidingen te treffen voor een succesvolle kerstavond als je niet kan zien. Let op, dit moet wel binnen de tijd, want het bezoek staat al bijna voor de deur. De activiteit wordt uitgevoerd in het donker onder leiding van een blinde of slechtziende gids. Voor iedereen vanaf 8 jaar.

Belevingen

In de donkerbelevingen staan alle zintuigen, behalve zicht, op scherp. Ook is er in het donker een gouden kerstbal verstopt, degene die deze vindt krijgt een prijsje! De buitenbeleving, Expeditie ribbelroute, leidt door het sfeervolle stadscentrum van Nijmegen waar, door middel van een virtualrealitybril, oogaandoeningen worden gesimuleerd. Zie je dan de kerstlichtjes nog en welke geuren ruik je allemaal? De belevingen worden altijd begeleid door een blinde of slechtziende gids, die onderweg zijn (winterse) ervaringen deelt.

Doe-plein

Het interactieve doe-plein zal in feestelijke sferen te bewonderen zijn. Hier kunnen de bezoekers aan de slag met de andere zintuigen. Het horeca-assortiment wordt uitgebreid met winterse lekkernijen zoals warme chocolademelk, kerstkransjes en oliebollen.

Over muZIEum

Het muZIEum is hét ervaringsmuseum over (niet) zien. De rollen zijn hier omgedraaid: een gids met een visuele beperking leidt de bezoeker rond in een wereld zonder zicht. Het muZIEum is gevestigd middenin het stadscentrum van Nijmegen aan de Ziekerstraat 6B. In de kerstvakantie is het muZIEum elke dag geopend (behalve op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag) van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!