Beleef de Paarse LoperBeleef de Paarse Loper
Back Back Nieuws

Beleef de Paarse Loper

02 augustus 2017

Denkt u zich eens in: u staat bovenop de Holterberg. Het is eind augustus, de zon op uw gezicht, bijen zoemen over de paarse heideplantjes. Voor u strekt zich de ‘Paarse Loper’ zich uit, een overweldigend tapijt van paarse heide. Een intens en prachtig schouwspel. In deze bijzondere periode spelen de Nijverdalse ondernemers in op deze beleving door met een uniek aanbod te komen, zodat u niet alleen in de natuur kunt genieten van wat de Sallandse Heuvelrug in deze korte periode heeft te bieden. Beleef, proef, ruik en zie alles wat paars is in diverse arrangementen in de periode van 19 augustus tot en met 3 september. 

Wandelen op de paarse heide
Al wandelend kunt u uw hart ophalen in de prachtige natuur op de paarsgekleurde Sallandse Heuvelrug. Tijdens de Eindeloze Heuvelentocht, een meerdaagse wandeltocht, kunt u onthaasten en uw ogen de kost geven in het oogstrelende landschap Ervaren gidsen nemen u mee de heide op en laten u kennis maken met de schaapsherder en zijn kudde. Ook de boswachter staat voor u klaar. Hij vertelt boeiend over de Sallandse Heuvelrug, waar in deze periode diverse bijenkorven staan en de bijen hard werken om echte Sallandse heidehoning te maken. Ook mindervaliden kunnen deelnemen aan deze belevenissen tijdens een speciaal voor hen georganiseerde tocht. En als u dan moe maar voldaan terugkomt uit de natuur, dan is er nog een gezellige heidemarkt op 19 augustus bij Natuurmuseum Holterberg en kunt u meebeleven hoe de imkers honing slingeren op landgoed de Sprengenberg. 

Rondrijden op de Sallandse Heuvelrug
U bent geen wandelaar? Geen probleem. Ook op diverse andere manieren kunt u de Holterberg beleven. Omhult u zich met paars tijdens een mountainbike tocht of ervaar de ‘Paarse Loper’ vanaf een comfortabele Italiaanse retroscooter. Onderweg stapt u even af bij één van onze gastvrije horecagelegenheden om de inwendige mens te versterken. Geen zin om ’s avonds weer naar huis te gaan omdat u nog niet alles heeft gezien. Dan kunt u gezellig blijven overnachten in één van de vele accommodaties rondom de Sallandse Heuvelrug. 

HapTrap Heuvelrugroute
Met maar liefst 42 kilometer in het vooruitzicht en gewapend met een voucher die ervoor gaat zorgen dat uw innerlijke mens niets te kort komt tijdens deze pittige fietstocht, start uw HapTrap Huevelrugroute bij café Toi Toi in het centrum van Nijverdal met een heerlijk kopje koffie of thee met gebak. U kunt deze voucher tot uiterlijk 1 dag van te voren aanschaffen bij de Touristinfo / VVV voor 29.50 euro p.p. Na elf kilometer op de trappers kunt van een heerlijke kop soep genieten bij Woody’s Pancakes & Steaks. Met nog eens tien kilometer in de kuiten komt u dan aan bij Grandcafé De Biester in Holten, waar u een heerlijke hoofdmaaltijd te wachten staat. Even uitbuiken en dan weer verder naar Haarle, waar de uitbaters van HR De Haarlerberg u verwelkomen met een bijzonder nagerecht. De HapTrap Heuvelroute is elke woensdag tot en met zaterdag te fietsen. Starten kan tussen 11.00 en 12.00 uur. 

Informatie
Meer informatie vindt u op www.paarseloper.nl. Hier vindt u onder andere een activiteitenkalender, (verblijfs)arrangementen en 'paarse menu's'. Bij sommige activiteiten is vooraf inschrijven bij de betreffende organisatie nodig. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.896 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.896 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!