Behind the Scenes bij ZEPnlBehind the Scenes bij ZEPnl
Back Back Nieuws

Behind the Scenes bij ZEPnl

13 december 2019

Na een succesvolle eerste landelijke editie van het ZEPnl event was het maandag 9 december tijd voor een tweede editie. Altijd al willen weten wat er komt kijken bij de organisatie van een groot event of een beursdeelname, hoe je een event strategisch in kunt zetten, hoe je de juiste goodies uitkiest en hoe het zit met veiligheid, gezondheid en toegankelijkheid op je evenement? Dan was het ZEPnl event bij MindCenter Vianen een event om bij te zijn. Experts en eventprofessionals van binnen het eigen netwerk gaven een bijzonder kijkje Behind the Scenes.

Verbinden, kennis delen en sparren

Het ZEPnl event is hét event voor zelfstandig ondernemers in de evenementenbranche, voor zowel eventmanagers als bureaus en toeleveranciers. Kennisdelen is dan ook het doel van ZEPnl. 

Op het podium van een feestelijk aangekleed MindCenter Vianen vertelt Natasja Torcqué, oprichter van ZEPnl: 'ZEPnl draait om verbinden, kennisdelen en samenwerken. We hebben er deze keer dan ook voor gekozen om onze eigen experts – dus bedrijven en eventprofessionals die bij ons zijn aangesloten – in te zetten voor de kennissessies. We hebben veel experts in huis die graag een kijkje geven in hun wereld en klaar staan om hun kennis te delen met andere ondernemers in de branche.’

5-jarig jubileum

De tweede landelijke editie van het ZEPnl event was tegelijkertijd een bijzondere – ZEPnl bestaat vijf jaar! Natasja heeft de afgelopen vijf jaar als heel bijzonder ervaren: ‘Samen groeien als professional en ondernemer, dat hebben we de afgelopen vijf jaar gedaan - samen met onze leden. Het komende jaar gaan we dan ook gasgeven met drie nieuwe regio’s én maken we stappen om ZEPnl meer in de markt te zetten voor opdrachtgevers.’

Bitterballen en bier

Behind the Scenes betekent in het geval van eventpersonality, kenner en ‘uitvinder’ van de term eventmanagement Harry de Winter, een onverbloemd kijkje achter de schermen van de eerste jaren. Jaren waarin hij ‘bitterballen en bier’ zag veranderen in strategisch denken en resultaten boeken. Eventmanagers werden van iemand die alleen maar produceert, iemand die verdieping en verbreding brengt in de marketingmix en inmiddels zelfs de waarde van events proactief uitdraagt. ‘Inmiddels worden wij geacht strategisch te gaan nadenken’, vat hij samen. ‘We zijn een belangrijk onderdeel van de marketingmix van een bedrijf geworden. Blijf nadenken over live ontmoeten en de mogelijkheden die techniek biedt, zorg dat je de taal van je opdrachtgever begrijpt en creëer een buzz.’

Kennissessies

In MindCenter Vianen is alles nét even anders. Dat geldt ook voor de zalen: ruimtes met skippyballen, doorkijkjes, daklichten met tropische uitzichten en schermen op schildersezels. Alles om geïnspireerd te raken en te blijven! De kennissessie van het ZEPnl event sluiten hier mooi op aan, ze nodigen uit om in gesprek te gaan, te bouncen op de skippyballen of weer terug in de oude schoolbanken te kruipen – compleet met ouderwets krijtbord.

Slim programma

ZEPnl zou geen event voor ondernemers in de evenementenbranche zijn als er niet een aantal slimmigheden waren verwerkt in het programma. Zo kregen de aanwezigen de opdracht om per sessie op te schrijven wat ze over deze sessie zouden willen delen met iemand die de sessie niet gevolgd had. Slim! Zo barstten er tijdens de afsluitende plenaire sessie enthousiaste discussies los over de verschillende workshops. Tijd is ten slotte kostbaar en je kunt niet overal tegelijk bij zijn. Geïnspireerd en vooral ook geënthousiasmeerd - want wat is het toch een mooie branche - toasten de aanwezigen op het vijfjarig bestaan van ZEPnl. Wat een mooie manier om kennis te delen!

Kennissessies

Hoe kies je de juiste goodies voor je evenement?  Samira Salman
Veiligheid en gezondheid op je evenement  Eric van der Meer
Rol de digitale loper uit voor je bezoeker – Edwin Hendriks
Eventcase – Hoe organiseer je een Foodtruck festival?
–  Georgette van de Water
De ins en outs van techniek op jouw event 
–  Rene Pouwelse en Mitch Griesbergen
Eventmanagement & Eventdesign. Hoe zet je een event strategisch in om resultaat te behalen – Anuschka Fung Loy
Hoe word je ook gastvrij voor mensen met een beperking?
– Marianne Dijkshoorn
Juiste cateringplan voor jouw event – Kenneth Reumerman
Haal alles uit je beursdeelname!  Sandra Vendel

 

ZEPnl is een zakelijke community voor ondernemers in de eventbranche, onderverdeeld in de regio’s Utrecht (ZEP030), Amsterdam (ZEP020) en Rotterdam (ZEP010). Maandelijks vinden er regionale bijeenkomsten plaats bij steeds een andere evenementenlocatie in deze betreffende regio. Met verschillende expertises bouwen we aan een krachtig fundament binnen de wereld van evenementen. Het ZEPnl platform draait om samen groeien als ondernemer en professional, door met elkaar te verbinden, kennis te delen en samen te kunnen werken aan grote projecten.

Door > Mahlee Plekker

Fotografie Arjan Broek

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!