Beeld & Geluid presenteert My First Smartphone Festival Beeld & Geluid presenteert My First Smartphone Festival
Back Back Nieuws

Beeld & Geluid presenteert My First Smartphone Festival

10 januari 2024

Beeld & Geluid komt met een eigen festival: het My First Smartphone Festival 2024. Het evenement is gericht op ouders, verzorgers en leerkrachten, maar vooral op kinderen. Van 21 tot en met 24 maart 2024 transformeert Beeld & Geluid in Hilversum tot dé hotspot voor gezinnen die samen de digitale wereld willen ontdekken.

Stap binnen in een festival dat in het teken staat van mediawijsheid en draait om méér dan alleen schermen en apps. Het My First Smartphone Festival is dé manier om families te ondersteunen bij de kennismaking met de allereerste smartphone van je kind. Opvoeders en leerkrachten worden uitgedaagd om samen met kinderen de wereld van smartphones te verkennen op een plezierige en educatieve manier. Wat is een goede leeftijd om een smartphone te geven? Hoe ga je om met fake news? En hoe zit het met (data)veiligheid en algoritmebubbels? Dat en veel meer komt aan bod.

Vijf zones 

Bereid je voor op vijf unieke zones vol avontuur: Play, waar je alles leert over gamen op je smartphone en in de Smartphone Game Arcade zelf kunt spelen; Create, hier viert creativiteit hoogtij met workshops en creatieve sessies voor het ontwikkelen van je vaardigheden en talenten door het gebruik van je telefoon; Discover, waar je alles te weten komt over de historie én toekomst van de smartphone; Smart staat in het teken van tips en tricks voor verstandig en gezond gebruik van smartphones en Connect, waar de nadruk ligt op alle mogelijke manieren om in contact te staan met anderen en dingen te delen in de digitale wereld via social media-apps als TikTok en Instagram.

Samen op ontdekking

Het My First Smartphone Festival 2024 is niet alleen een moment om te leren, maar juist ook om te lachen, te spelen en nieuwe vrienden te maken. Geniet van interactieve shows en workshops van influencers en experts en krijg de kans om hen persoonlijk te ontmoeten tijdens meet & greets. Als bezoeker word je getrakteerd op een dag vol verwondering, inspiratie en praktische tips voor slim en verantwoordelijk gebruik van smartphones.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!