Beeld & Geluid draagt bij aan beter klimaatBeeld & Geluid draagt bij aan beter klimaat
Back Back Nieuws

Beeld & Geluid draagt bij aan beter klimaat

29 september 2023

Meer dan 2% van alle CO2-uitstoot op de aarde wordt veroorzaakt door de evenementen- en vergaderbranche en de hieraan verbonden reisbewegingen. De stichting Greenbookings wil de evenementen- en vergaderbranche in Nederland blijvend verduurzamen. Het doel van de samenwerking tussen Beeld en Geluid en Greenbookings is om vanaf 2026, samen met alle aangesloten locaties, per jaar minimaal 250.000 bomen te planten over de hele wereld om zo een deel van deze CO2-uitstoot te compenseren.

Locaties die zijn aangesloten bij Greenbookings werken samen via een online systeem. Dit systeem rekent direct uit hoeveel bomen er kunnen worden geplant met 0,5% van het boekingsbedrag per evenement of vergadering. Men krijgt als locatie en als boeker de mogelijkheid om naast dit aantal bomen nóg meer bomen te planten.

‘Duurzaamheid en milieubewustheid zijn niet langer een keuze, maar een verantwoordelijkheid die we als individuen én organisaties moeten nemen. De samenwerking met Greenbookings weerspiegelt dit streven en wij hopen op deze manier bij te dragen aan een groenere evenementen- en vergaderbranche.’

Beeld & Geluid

Beeld & Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. Ze zijn een van de grootste archieven ter wereld en bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Beeld &Geluid is één van de autoriteiten die objectief het Nederlandse medialandschap in kaart brengt en actuele ontwikkelingen belicht vanuit media-historisch perspectief. Zo laten ze zien welke impact media hebben op ieders leven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!