Back Back Nieuws

Beeld en Geluid Awards 2009..en de winnaar is...

27 januari 2010
De winnaars van de Beeld en Geluid Awards 2009 zijn op maandagavond 25 januari in Hilversum bekend gemaakt. De vakprijzen voor de hoogst gewaardeerde Nederlandse tv-programma’s en multimediaconcept, beste tv-acteur en -actrice, en TV Persoonlijkheid 2009 werden in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid uitgereikt. Eveneens is de Beeld en Geluid Oeuvre Award overhandigd aan Ad van Liempt. Zijn portret is opgenomen in de glazen Wall of Fame in het gebouw van Beeld en Geluid en werd deze avond aan het publiek onthuld.

 

Onder leiding van event producers Sander Hendrix en Eveline Halprin werd, in samenwerking met hoofdsponsors Heuvelman sound & vision, United Broadcast Facilities, Switch Concepts en Flashlight de locatie omgetoverd tot een stijlvolle setting voor de uitreiking. Dit jaar namen de gasten plaats in het hart van Beeld en Geluid; de Canyon, waar ruim 700.000 uur aan av-materiaal ligt opgeslagen.

 

Nadat de vele BN’ers via de paarse loper en langs de interviewende pers het gebouw hadden betreden, ging de uitreiking van start onder leiding van de mannen van NUHR, bestaande uit Peter Heerschop, Viggo Waas en Joep van Deudekom. Hierbij vielen Carine Crutzen en Mark Rietman in de prijzen voor hun rol in Vuurzee en ontving Marc-Marie Huijbregts de Award voor TV Persoonlijkheid van het jaar. Andere grote winnaars waren o.a. ’t Vrije Schaep (met de 5 Pooten) van de KRO, Het uur van de Wolf met de documentaire ‘Het nieuwe Rijksmuseum’, De TV Kantine en X FACTOR van RTL en 101Barz van BNN.

 

Voor een volledig overzicht van de winnaars zie: www.beeldengeluid.nl/awards

 

Foto: Studio Gemini

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!