Back Back Nieuws

Beekse Bergen helpt bedrijven tijdens de meest depressieve dag van het jaar

18 januari 2013
Aanstaande maandag is het Blue Monday. 21 januari is de meest deprimerende dag van het jaar. Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders dan het meest depressief en chagrijnig zijn. Dieren hebben minder last van een slecht humeur en mensen kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Beekse Bergen biedt bedrijven de kans op om maandag 21 januari in een vrolijke locatie te vergaderen én geeft meteen ook tips en tricks uit de dierenwereld om depressies te voorkomen.

Zo komt men de meest depressieve dag van het jaar vlekkeloos door
Uit onderzoek is gebleken dat de derde maandag in januari, dit jaar dus 21 januari, de meest depressieve dag is voor de Nederlanders. Nederlanders zijn dan chagrijnig, omdat het koud is, het geld op is en vakantie nog even op zich laat wachten. Dieren zijn minder vatbaar voor depressiviteit en chagrijn. Dieren hebben eenvoudige oplossingen om een slecht humeur vanwege het winterse weer te voorkomen. Zo krijgen ze een dikkere vacht óf kruipen ze lekker dicht tegen elkaar aan. Maar sommige dieren hebben wel degelijk last van ‘sleur’ en zijn dan ook minder gelukkig, zoals de chimpansees. ‘Vandaar dat intelligente dieren in het safaripark regelmatig verrijkingsmateriaal aangeboden krijgen. Dat zijn spelletjes of activiteiten die de dagelijkse sleur doorbreken. Zo krijgen chimpansees soms een stevig voedselblok met kleine gaten erin. Ze moeten dan echt hun best doen om het eten eruit te halen', aldus Klaas-Jan Leinenga, Manager Educatie en Beleving van Safaripark Beekse Bergen.  Dit doorbreekt de dagelijkse routine en zorgt voor gelukkigere chimpansees.’

Verbreek de sleur en krik je humeur op
‘Het is voor mensen en voor dieren belangrijk om niet continu hetzelfde te doen. Het doorbreken van de sleur is belangrijk, zeker op Blue Monday. Wij nodigen daarom bedrijven uit om op maandag 21 januari bij Safaripark Beekse Bergen te komen vergaderen. Ga dus niet in je saaie kantoorpand of board room zitten op de meest depressieve dag van het jaar, maar kom naar het safaripark en raak geïnspireerd door de eenvoud en vrolijkheid van de dierenwereld’, aldus Sjors van den Boogaart, vestigingsmanager Beekse Bergen. Tijdens de vergadering komt een Ranger langs om persoonlijk toe te lichten hoe de dieren Blue Monday overleven.

Positieve energie
MarQuis Evenementen maakt gebruik van deze unieke mogelijkheid. ‘We gaan naar het safaripark om juist op deze depressieve dag geïnspireerd te raken. We hopen door de sleur te doorbreken ook een productievere vergadering te hebben’, aldus Rik Withuis, directeur van MarQuis Evenementen. Tijdens deze ochtendsessie gaat MarQuis Evenementen haar nieuwe concept ‘MarQuis Evenementen’ brengt u positieve energie, evalueren. Dit concept stelt de energie van mensen centraal en zorgt voor een positieve boost naar zowel medewerkers als relaties tijdens de events van MarQuis Evenementen. ‘Mensen maken immers het verschil en zeker in een tijd dat niet alles vanzelfsprekend is. Door op een unieke locatie te vergaderen zijn wij op Blue Monday dit jaar niet chagrijnig, maar gaan we juist op energieke wijze dit inmiddels succesvol gebleken format verder vermarkten’.

Er zijn slechts enkele gratis vergaderarrangementen beschikbaar, kijk voor beschikbaarheid en meer informatie op evencenterbeeksebergen.nl/bluemonday.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!