Back Back Nieuws

Bedrijfsleven gaat voor Nationale Traploopweek

15 juli 2009
Van 14 tot en met 18 september staat heel Nederland in het teken van de trap. Organisaties als ING Amsterdam, Philips, de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie, diverse grote gemeenten en hotelketen Hampshire kiezen deze week voor een actieve leefstijl en doen mee aan de Nationale Traploopweek 2009. Het Diabetes Fonds en de campagne 30minutenbewegen van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) laten met de Traploopweek 'werkend' Nederland weten dat traplopen gezond is en diabetes type 2 kan voorkomen. Alle bedrijven en organisaties in Nederland kunnen meedoen aan de Nationale Traploopweek en zich opgeven via www.traploopweek.nl .

Met de actie willen de organisatoren, samen met werkgevers, werknemers bewust maken van de dagelijkse keuzes die zij maken. De lift nemen gaat vaak automatisch, zonder er bij na te denken dat ook de trap een prima alternatief is. En juist dat verschil doet ertoe – met het nemen van de trap werk je al aan de gezondheid. Bewegen kan dus eenvoudig worden geïntegreerd in het dagelijks leven.

Climb the Dutch Mountains

De Traploopweek wil werknemers ánders laten kijken naar de trap, door deze te zien als een Nederlandse berg. Door iedereen te beklimmen dus. Bedrijven die zich aanmelden via www.traploopweek.nl  krijgen in augustus posters met ‘ Start climbing the Dutch Mountains’ voor in het trappenhuis. Stickers op de grond en op de lift moeten medewerkers de weg wijzen naar de trap. Deelnemende bedrijven ontvangen stappentellers om bijvoorbeeld een wedstrijd te organiseren en prijzen om op de trap te leggen, alleen bereikbaar voor de traplopers dus.

Nederland beweegt te weinig

Te weinig bewegen, overgewicht en een zittend leven leveren risico’s op voor de gezondheid. Er is een relatie tussen gezond leven en het kunnen voorkomen van diabetes type 2. Een deel van de mensen die diabetes type 2 ontwikkelt kan dit voorkomen door goed te bewegen. Mensen die al diabetes hebben kunnen complicaties zoals hart- en vaatklachten en nierklachten uitstellen. In 2025 hebben waarschijnlijk 1,3 miljoen mensen diabetes (berekend door het RIVM) . Dit willen we voorkomen en bewegen helpt daarbij. Dit hoeft echter geen topsport te zijn, een actieve leefstijl loont al.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!