Back Back Nieuws

Beach Soccer nieuwe tak KNVB

13 juni 2008
De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en het bedrijf GO! Marketing hebben onder de naam KNVB Beach Soccer een nieuwe organisatie opgezet voor deze razend populaire sport. 'Beach Soccer Nederland' behartigt de belangen en organiseert evenementen. De Nederlandse Beach Soccer Bond (NBSB) wordt opgeheven. Dave Offenbach, die de sport 10 jaar geleden in Nederland introduceerde, is directeur van deze nieuwe loot vol groeipotentie aan de KNVB-boom.

Offenbach: “ Een geweldige erkenning. We begonnen tien jaar geleden klein op ’n strandveldje. Nu wordt de sport door duizenden voetballers serieus gespeeld in een zomercompetitie, met een elfde KNVB Nederlands Kampioenschap in het Beachstadion in Scheveningen op 20 juli aanstaande. We zijn trots dat de KNVB een belangrijke rol gaat spelen in de verdere ontwikkeling van de sport”.


KNVB-directeur amateurvoetbal Ruud Bruijnis is blij met deze nieuwe tak aan de KNVB-boom: “ Deze samenwerking past precies in de marketingplannen van de KNVB. Wij willen zoveel mogelijk doelgroepen actief en passief laten genieten van voetbal. Beach Soccer is een aantrekkelijke variant van voetbal, die inmiddels ook een door de FIFA georganiseerd wereldkampioenschap kent.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!