Back Back Nieuws

BBB Maastricht en Folie Culinaire overtreffen verwachtingen

14 oktober 2016
Horecaevent BBB Maastricht en het gastronomisch event Folie Culinaire
zijn succesvol afgesloten. Dat is de conclusie van drie sfeervolle,
innovatieve vakdagen in MECC Maastricht. Het compleet nieuwe
eventconcept, waarbij horecaprofessionals en leveranciers elkaar in vier
themawerelden konden ontmoeten, leidde tot veel enthousiaste reacties.


Het aantal exposanten was fors gegroeid tot 395. Een grote variëteit aan
exposanten presenteerde de nieuwste innovaties en trends voor de horeca
in de breedste zin van het woord. Een record aantal van hen heeft, mede
op basis van de hoge kwaliteit van de bezoekers, aangegeven ook in 2017
weer deel te nemen. Zowel de hoge mate van beslissingsbevoegdheid als
het aantal unieke horecabedrijven dat de bezoekers vertegenwoordigden
werden gewaardeerd. Het aantal bezoekers was met 13.912 ongeveer gelijk
aan de vorige editie. 

BBB Academy
Ook het activiteitenprogramma was dit jaar verder uitgediept. Bezoekers
konden zo’n 125 proeverijen, kookdemonstraties, wedstrijden en workshops
bijwonen. Een van de nieuwe initiatieven was de BBB Academy, waar
uiteenlopende presentaties konden worden bijgewoond. Dit krijgt, net als
andere activiteiten, een vervolg in de periode tot de volgende editie
van BBB Maastricht.  

Demonstraties gerenommeerde chefs
Op Folie Culinaire trokken de demonstraties van 20 gerenommeerde chefs
uit de hele wereld en het Gault&Millau Theater veel bekijks. Op de
laatste eventdag werd in de goed bezochte Demo Kitchen van Culinaire
Saisonnier Restaurant Bord’Eau uitgeroepen tot winnaar van de Grand Prix
du Caviar. Winnaar van het Glazen Kalf is Arjan Kuipers van Restaurant
De Ertepeller.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!