Back Back Nieuws

Bavaria Cityracing Evenementenservice

21 augustus 2006

Na Zomercarnaval Rotterdam en de FFWD Dance Parade heeft Evenementenservice ook Bavaria Cityracing in goede banen geleid. Evenementenservice was verantwoordelijk voor de bouw van het grootste tijdelijke racecircuit van Nederland. Bovendien was Evenementenservice verantwoordelijk voor alle verkeersstromen die het afsluiten van de binnenstad van Rotterdam met zich meebrengen.

Zondag 20 augustus vormde het centrum van Rotterdam het toneel voor Bavaria Cityracing. Op deze dag reden tientallen professionele racewagens uit verschillende disciplines, waaronder 3 bolides uit de Formule 1, door het centrum van de havenstad. Ondanks het slechte weer kwamen ook dit jaar weer tienduizenden enthousiaste toeschouwers op dit unieke evenement af.

De start van het circuit was de Willemsbrug, vervolgens liep het circuit via de Verlengde Willemsburg, Blaak, Coolsingel, Hofplein, Pomenbrug en weer terug naar de Willemsburg. Langs het gehele circuit heeft Evenementenservice barriërs geplaatst. Voor de veiligheid van het publiek zijn zowel stalen als betonnen barriërs gebruikt. Dit was met al de regen wel nodig dit jaar. Om het circuit een echte Formule1 uitstraling te geven is ervoor gekozen om ook rood-witte barriërs te plaatsen.

In januari is Evenementservice begonnen met de planning van dit spektakel. De grootste uitdaging was dat het hele circuit binnen drie dagen moest worden opgebouwd. De bouw begint pas zo laat om de overlast voor de omwonende zoveel mogelijk te beperken. Door de ruime ervaring die Evenementenservice heeft op dit gebied is alles goed verlopen. In verschillende fase is de binnenstad van Rotterdam afgezet en is het grootste tijdelijke racecircuit van Nederland opgebouwd. Na afloop heeft Evenementenservice dubbele uren gedraaid om alles op te ruimen, zodat de omwonende op maandagmorgen geen enkel overlast hebben ondervonden van het evenement.

Op de foto het VIP dorp en hospitality-units van Neptunus waarmee de organisatie haar belangrijkste gasten kon ontvangen. Neptunus heeft in opdracht van de organisatie het complete VIP-dorp mogen bouwen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!