Back Back Nieuws

Bataviahaven Lelystad focust op evenementen

13 februari 2015
De bekendheid en populariteit van de Bataviahaven Lelystad onder watersporters is de afgelopen jaren toegenomen. Dat heeft geleid tot een jaarlijks groeiend aantal passanten in deze moderne haven aan de oostkant van het Markermeer. Daarbij profileerde de Bataviahaven zich als een moderne jachthaven met eigentijdse voorzieningen en riante ligplaatsen. De komende jaren wordt deze koers voortgezet maar profileert de Bataviahaven Lelystad zich nog meer dan voorheen als het hart van een aantrekkelijke toeristische bestemming. Daarin werkt de Bataviahaven samen met onder meer de Bataviawerf, Batavia Stad, de Oostvaarderplassen en de restaurants rond de haven.

Aantrekkelijke vaarbestemming voor groepen
Dit aanbod aan bijzondere toeristische bestemmingen is er natuurlijk niet uitsluitend voor de passanten maar zeker ook voor de met gasten varende bruine vloot en het toenemend aantal rijncruiseschepen dat de Bataviahaven aan doet. Een derde, groeiende, groep van bezoekers wordt gevormd door verenigingen en klassenorganisaties die met leden gezamenlijke vaartochten maken. Met name voor deze groep geldt dat de ruime afmeermogelijkheden, waarbij alle schepen bij elkaar kunnen liggen, de Bataviahaven aantrekkelijk maakt als bestemming. Dat de Havendienst zich daarbij als gastheer opstelt is iets dat door de gasten bijzonder wordt gewaardeerd.

Evenementenlocatie
De afgelopen jaren heeft een groeiend aantal evenementen gekozen voor de Bataviahaven Lelystad. Niet alleen watersportevenementen maar ook grote evenementen als de Nationale Oldtimerdag dat jaarlijks 20.000 bezoekers trekt en bijvoorbeeld het culturele festival Artifest. De ligging centraal in Nederland en de goede bereikbaarheid over zowel het water, de weg als het openbaar vervoer, maakt van de Bataviahaven Lelystad een ideale evenementenlocatie voor organisatoren van zowel kleine als grote evenementen.

Vernieuwde website
De inhoud en vormgeving van de website van de Bataviahaven Lelystad zijn de afgelopen weken in overstemming gebracht met het uitgangspunt de haven de komende jaren als het centrum van een toeristisch recreatieve bestemming te profileren. Deze website is tijdens de beurs EvenenementenContact op donderdag 12 februari in Zaandam in werking gesteld. Bezoekers zien in een oogopslag wat de haven, het omliggende gebied en Lelystad/Flevoland zelf de toeristische bezoekers allemaal heeft te bieden. 

Bron: Esther Snoeck / spiegelfotografie.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!