Back Back Achter de schermen

Basisboek Entertainmentmarketing gisteren gepresenteerd? Huh? Heb ik iets gemist?

25 augustus 2006

Dat is toch wel vreemd. Volgens mij moet ik even niet hebben opgelet, of het is geruisloos gebeurd. Ik lees net in de FZ Nieuwsbrief dat het boek Entertainmentmarketing gisteren is gepresenteerd. Huh? Ik klik door en lees het inderdaad nog een keer. Maar waarom weet ik daar niets van? En waarom ben ik niet uitgenodigd?

Gisteren, gisteren, gisteren, wat deed ik gisteren? Het lijkt dat ik
daar lang over na moet denken, maar ik weet nog als de dag van gisteren
dat ik toen met Simon Renes en Rob Captijn heerlijk 4,5 uur (!) zat te
brainen in Klein Kalfje aan de Amstel.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

zijsprongetje: dat zouden meer branchegenoten eens moeten
doen. Simon ontmoette Rob, Rob ontmoette Simon, ik kende beide heren en
gewoon GAAN MET DIE BANAAN. Wat een energie, wat een verhalen, wat
heerlijk.

Maar goed. Terwijl het Basisboek Entertainmentmarketing werd gepresenteerd
zaten twee auteurs, Rob en ik, nietsvermoedend dus een beetje met
elkaar te genieten van het mooie uitzicht en het inspirerende
gezelschap. 

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Ik weet dat het symposium dat gelieerd was aan het boek al twee maanden eerder had plaatsgevonden, daar kon ik toen niet bij zijn omdat ik privé zat te Center Parcsen in Port Zélande, heerlijk. Het boek was nog niet af, dus kon men het helaas niet presenteren tijdens het congres dat wel gewoon doorgang vond. Moet kunnen, beetje raar natuurlijk wel als je een boek schrijft over dit onderwerp, over events en entertainment, over congressen als deze, en dat dan net de aanleiding ervan nog niet af of klaar is. Maar dat komt in de beste families voor.

Ik betrap me er ineens op dat de zin dat ‘het boek Entertainmentmarketing gisteren is gepresenteerd’  niets meer en niets minder betekent dan dat het boek af is, klaar is, verschenen en dus te koop is. Het symposium is al geweest, het geld is al uitgegeven, en waarschijnlijk is in het klein een Champagnefles open getrokken om te toosten op dit prachtige boek, want dat is het: een PRACHTIG INFORMATIEF en AAN TE SCHAFFEN, NIET TE MISSEN BOEK.

Dus me gepasseerd voelen niet uitgenodigd te zijn voor een boekpresentatie waarin behoorlijke bijdragen van mijn en Rob’s hand staan, berust waarschijnlijk op de manier waarop de pers dingen belangrijker lijkt te brengen dan in werkelijkheid gebeurd, waar ik mijzelf inderdaad ook zo nu en dan schuldig aan maak. Echt zo nu en dan. Advies: gewoon goed blijven lezen en je afvragen wat er nou eigenlijk staat.

Of heb ik het mis, Henk Penseel? Jij als auteur en allesregelaar van het boek, vertel ons eens even van de hoed en de rand? (Lees: maak even ongegeneerd reclame voor dit boek, met jouw bloed, jouw zweet en jouw tranen er in.)

Oh ja, en Simon… was je nog op tijd voor je etentje? (Ik sloot pas rond kwart voor zeven aan in de rij op de A2. Twee minuten na jou, waarschijnlijk.)

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!