Back Back Nieuws

Barbara Barend overhandigt cheque aan Liedjesfabriek

15 december 2011
Een nieuwe rol op je nemen en dan meteen cadeautjes uitdelen. Het overkwam Barbara Barend, die op haar eerste dag als Ambassadeur van het Sterrenfonds meteen De Liedjesfabriek uit Nijmegen mocht verblijden met een mobiele muziekstudio. Barbara Barend: "Ik kijk enorm uit naar mijn werkzaamheden voor het Sterrenfonds. Dat je dan direct een goed doel blij mag maken met zo'n fantastisch cadeau, dat is toch een feest op zich!"

Barbara Barend eerste vrouwelijke Ambassadeur
Bekende Nederlanders Frans Bauer, John van den Heuvel, John Beerens en John Heitinga ontvangen nu binnen het Corps Ambassadeurs van het Sterrenfonds de eerste vrouw in hun midden. Barbara voegt toe: "Na al die John-nen met die ene Frans breng ik nu wat balans in het team! En ik neem natuurlijk ook mijn eigen ervaring weer mee."

Stimuleren
Barbara vervolg: "Hoewel aan mijn kinderdroom om te voetballen op topniveau een einde kwam door een zware knieblessure, is afhaken nooit in mijn woordenboek voorgekomen. Maar ik realiseer me dat ik wel altijd de ruimte en de mogelijkheden had om te kiezen. Wat als je die keuze niet zomaar hebt, omdat je nog jong bent, niet in een fijne omgeving opgroeit of omdat je ziek bent. Je kunt dan wel dromen en vechten om die droom waar te maken, maar hebt niet in de hand waar je woont of dat je beter wordt. Daarom wil ik als Ambassadeur van het Sterrenfonds kinderen graag stimuleren. Stimuleren in de keuzes die er in iedere moeilijke situatie zijn. Ik hoop dat ze op deze manier kunnen blijven dromen."

Feest voor De Liedjesfabriek
Voelde het voor Barbara als een feestje om voor het Sterrenfonds aan de slag te gaan, De Liedjesfabriek uit Nijmegen was zo mogelijk nog enthousiaster. Zij ontvingen een cheque waarmee een langgekoesterde wens in vervulling gaat. Door een samenwerking van het Sterrenfonds met onder meer UNITiD uit Amsterdam kan De Liedjesfabriek nu een heuse mobiele muziekstudio aanschaffen, van microfoons tot speakers en van laptop tot transportkoffer. Om zo wel heel professionele muziekdagen te organiseren voor kinderen die langdurig ziek zijn of voor langere tijd in het ziekenhuis liggen.

 

Blijvende herinnering
"Een paar jaar geleden zijn we als vrijwilligers begonnen met het organiseren van muzieksessies in de ziekenhuizen in Nijmegen. Dat breidt zich steeds verder uit. Met de professionele materialen waar we nu de beschikking over krijgen kunnen we echte videoclips maken, waardoor de kinderen ook nog een blijvende herinnering op DVD krijgen", aldus Patrick Spierts van de Liedjesfabriek. Het resultaat: een heleboel lol en trotse kinderen die zich een echte ster voelen. Een fantastisch moment in het bestaan van De Liedjesfabriek, dat natuurlijk flink gevierd moest worden met drankjes van Friesland Campina en snoepgoed dat door Concorp Brands is aangeboden.

Het Sterrenfonds
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar te ondersteunen, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven. Het Sterrenfonds adopteert afgeronde materiële projecten in Nederland om ze binnen zo kort mogelijke tijd te realiseren. Het Sterrenfonds heeft nu onder computers voor het Emma Kinderziekenhuis op haar SterrenMenu opgenomen. Met het KLIK project wordt het zo voor kinderen makkelijk gemaakt om via de computer aan hun dokter te laten weten hoe ze zich voelen is. Het resultaat: op een leuke manier een spelletje doen, waardoor de arts beter weet hoe hij het kind kan helpen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!