Back Back Nieuws

Ballonnen en parachutes openen het Hilton Amsterdam Airport Schiphol

11 februari 2016
Voor de officiële opening van Hilton Amsterdam Airport Schiphol verzamelden zich afgelopen dinsdag meer dan 600 genodigden van Hilton, eigenaar en ontwikkelaar Schiphol Real Estate en mediavertegenwoordigers uit binnen- en buitenland in de lobby van het nieuwe hotel. Het 42 meter hoge atrium was het decor voor het geanimeerde openingsfeest met op het hoogtepunt een lichtshow, goud en neerdwarrelende parachutes. Aan deze parachutes zat een symbolische keycard, met voor alle aanwezige gasten een uitnodiging voor een overnachting. Maarten de Groof, Chief Commercial Officer Schiphol Groep, en Simon Vincent, Area President EMEA, Hilton Worldwide, spraken lovende woorden over de samenwerking tijdens het complexe proces van de bouw van het beeldbepalende, iconische ontwerp van Mecanoo architecten. 'Het dynamische ontwerp van Mecanoo en het interieur van The Gallery HBA luidt een nieuwe generatie van luchthavenhotels in', aldus Hilton-topman Simon Vincent, die zijn speech afsloot met een citaat van een van de aanwezige gasten: 'this is not an airport hotel, but the gate to The Netherlands'.

Toonzettend 
Het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol kent een vliegende start, sinds het op 17 december jl. de deuren opende voor gasten. General Manager Jolijn Zeeuwen sprak haar dank uit aan alle collega’s en teamleden, partners en leveranciers die de gedenkwaardige transitieperiode van het oude naar het nieuwe hotel tot een succes hebben gemaakt. Het nieuwe, 433 kamers tellende, state-of-the-art hotel zet de toon voor toekomstige nieuwe hotels met de combinatie van cultureel erfgoed, een vernieuwend food & beverage concept en inspirerende gastbeleving.

Representant luchthavenhotel van nu
Conrad Hilton opende als pionier het eerste luchthavenhotel ter wereld, in 1959 in San Francisco. Inmiddels heeft Hilton wereldwijd bijna 380 locaties op luchthavens en belangrijke ‘transport hubs’. Met het nieuwe Hilton Amsterdam Airport Schiphol presenteert Hilton een eigentijdse visie op het luchthavenhotel van nu. In de VS publiceert Hilton Hotels & Resorts vandaag een Blue Paper: Travel Trends The Rise of Airport hotels, waarin ook Nederlands onderzoek is opgenomen.

Fotocredits: jw@jwstudio 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!