Back Back Nieuws

The Bakery, een nieuw platform binnen de muziekindustrie

07 mei 2013
De internationale muziekmarkt verandert voortdurend en het wordt voor artiesten steeds moeilijker om echt aan de bak te komen. Vandaar dat Jasper Mijwaard en Max Beekman, beide afstuderende studenten van de management opleiding van de Herman Brood Academie, hebben besloten The Bakery op te richten. Dit nieuwe platform biedt artiesten en bedrijven meerdere diensten, van marketing en promotie tot foto- en videoshoots en volledige evenementen. Ondanks dat The Bakery geen opnamens zal verzorgen of muziek zal uitgeven, werd het al vaker een "recordlabel 2.0" genoemd.

The Bakery zal uiteindelijk bestaan uit zeven afdelingen. Artiesten en bedrijven kunnen bij ze terecht voor management, boekingen en marketing, maar ook voor bijvoorbeeld fotografie, grafisch design en video. Daarnaast kan The Bakery ook benaderd worden voor events en producties. Max Beekman van The Bakery: ‘De afdelingen zullen elkaar ook overlappen, zodat het mogelijk is om video en foto te gebruiken bij onze evenementen en grafische vormgeving te integreren in onze marketingplannen.’

Iedereen een kans
Artiesten kunnen zelf aangeven van welke diensten zij graag gebruik zouden willen maken. Dit kan bijvoorbeeld een enkele fotoshoot zijn, maar ook een complete CD-release inclusief marketing en beeldmateriaal van de avond. Er zijn veel artiesten die door een label niet gezien of gehoord worden. Via The Bakery willen de initiatiefnemers Jasper en Max iedereen een kans bieden.

Hoe het begon
‘Het begon eigenlijk met het organiseren van één evenement,’ vertelt Max. ‘Gelijk daarna kwamen de ideeën voor The Bakery. Zoiets bestaat nog niet, dus waarom doen we het niet gewoon? Op deze manier kunnen wij doen wat we het liefst willen en ook de artiesten verder helpen. We proberen zo open-minded mogelijk te zijn, projecten op een originele manier te benaderen en buiten de traditionele wegen te treden.’

Het is natuurlijk onmogelijk om alle afdelingen met slechts twee personen te runnen, dus schakelt The Bakery ook andere beginnende en gemotiveerde muziekprofessionals in om een collectief te vormen waarbij elke afdeling zijn eigen verantwoordelijk draagt. Door deze nauwe samenwerking tussen de verschillende afdelingen krijgt elke opdracht de aandacht die het nodig heeft.

Het eerste evenement dat The Bakery organiseert zal plaatsvinden op 7 juni 2013 in de Vorstin te Hilversum. Hierbij zullen er optredens zijn van The Upsessions, Daily Bread en Project Bongo. Daarnaast verzorgt The Bakery 's middags een borrel en een aantal panelgesprekken voor de Herman Brood Academie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!