Back Back Achter de schermen

Backstage bij Stichting Opkikker

29 november 2011

Stichting Opkikker verzorgt Opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind, zodat na veel vervelende dagen de leuke dagen toch nét iets langer duren. Een bijzondere stichting die volledig afhankelijk is van giften van sponsoren. Speciaal voor deze belangrijke sponsoren organiseert Stichting Opkikker jaarlijks het evenement ‘Backstage bij Stichting Opkikker’. De redactie van High Profile kreeg een uitnodiging om bij deze bijzondere middag aanwezig te zijn.

Ruim 80 gasten werden vrijdag 25 november uitgenodigd in het businesscentrum van Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. De kersverse ambassadrice Maureen du Toit, bekend van SBS6, presenteerde deze middag met als doel de transparantie van de stichting te laten zien aan haar sponsoren.

Het jaar 2011 voor Stichting Opkikker
Het afgelopen jaar heeft de stichting een succesvol jaar gedraaid en 1.500 gezinnen, rond de 6.000 personen, een onvergetelijke dag bezorgd. In totaal heeft de stichting 230 individuele Opkikkerdagen, 16 Super Opkikkerdagen, 3 ambassadeursdagen en 1 piratendag georganiseerd. Het paradepaardje op dit moment voor de stichting is Klein Opkikkerland. Dit is een vaste locatie op Center Parcs De Eemhof waar vier kinderdromen beleefd kunnen worden. Met de komst van een politiebureau, een kasteel, een beautysalon en een kabouterhuis kunnen de gezinnen, tijdens een Super Opkikkerdag, zich wanen in een echte droom. Tevens wordt Klein Opkikkerland ook ingezet voor de individuele Opkikkerdagen.

Een ware politierolstoel
Speciale gasten deze middag waren Sinterklaas en Zwarte Piet. Met zwaailichten en sirenes werd Sinterklaas binnengereden in de ‘Super Rolstoel’. Speciaal voor de stichting hebben vrijwilligers Hans en Jan, beide werkzaam bij het KLPD, zich ingezet voor een speciale rolstoel in politiethema. ‘Het probleem was dat wij werden geconfronteerd met het feit dat kinderen met een lichamelijke beperking niet in staat waren om in de dienstauto plaats te nemen. Samen met mijn collega Jan zijn wij op het idee gekomen om aan Ruud Sliphorst (directeur van de stichting) een rolstoel te vragen en die te gaan pimpen. Maar dat werd moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk heeft het bedrijf dat ook onze motoren in onderhoud heeft, de rolstoel omgebouwd tot een ware politierolstoel met een sirene, zwaailicht en de bekende ‘Stop politie’ verlichting op de achterkant’, lichtte vrijwilliger Hans toe.

Nieuwe campagne
Afgelopen jaar heeft de stichting ook een nieuwe campagne opgezet. The Oddshop heeft belangeloos meegewerkt aan het opzetten van de nieuwe campagne en kwam tijdens deze middag persoonlijk vertellen hoe de campagne in elkaar is gezet. De campagne bestaat uit een tv-commercial, radiocommercial en printuitingen. Bas heeft hiervoor een hele speciale Opkikkerdag mogen beleven. Tijdens zijn individuele Opkikkerdag mocht hij de hoofdrol spelen in de tv-commercial voor de stichting in het thema van de film Home Alone. Een hele speciale dag voor Bas die hij nooit meer zal vergeten.

Fotomodel en DJ
Babette was het supermodel voor de printuitingen en werd een hele dag in de watten gelegd door de stichting met een fotoshoot inclusief visagisten, kappers, stylisten en fotografen. Voor de radiocommercial werd Yanan gevraagd om samen met zijn broer muziek te mixen. Zijn droom was om dit af te laten mixen door Ferry Corsten. Een hele opgave voor reclamebureau The Oddshop, maar ook Ferry Corsten werkte belangeloos mee. Als een echte ster gaf Yanan nog wat kritieken op het werk van Ferry Corsten, maar het resultaat mag er wezen. Zijn eigen gemaakte mix op de Nederlandse radio in samenwerking met één van de grootste DJ’s ter wereld, wie kan dat nog meer zeggen?!

Klein Opkikkerland
Ter afsluiting van de middag werden de gasten rondgeleid door Klein Opkikkerland. Met de inzet van vele vrijwilligers is er een topprestatie geleverd en kunnen kinderdromen werkelijkheid worden. Boeven vangen met echte handboeien en politieauto’s, je laten bedienen door de hofdames in je eigen paleis, genieten van massages en je nagels laten lakken in een beautysalon of op bezoek bij Kabouter Appeltje in haar paddenstoel. Sinds maart 2011 is Klein Opkikkerland in gebruik tijdens de Super Opkikkerdagen, maar worden de belevingen ook ingezet tijdens de individuele Opkikkerdagen.

Ultieme Opkikkerdagen
Met een hapje en een drankje werden de sponsoren bedankt voor hun inzet en bijdrage aan de stichting. De directie, bestuursleden en de vele vrijwilligers van Stichting Opkikker kunnen terugkijken op een geslaagd 2011 waarin vele kinderen een ultieme Opkikkerdagen mochten beleven.

Meer informatie over Stichting Opkikker of een sponsorschap voor deze stichting is te vinden op www.opkikker.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!