Backstage bij Libelle Zomerweek 2022Backstage bij Libelle Zomerweek 2022
Back Back Nieuws

Backstage bij Libelle Zomerweek 2022

30 mei 2022

De Libelle Zomerweek maakte na twee jaar afwezigheid van 19 tot 25 een fysieke comeback. De 25e editie was dit jaar niet op het oude vertrouwde Almeerderstrand, maar is verhuisd naar het grotere en ambitievolle Expo Haarlemmermeer. Met duizenden workshops, honderden stands en tientallen optredens was het dan ook een groot succes. Een mix tussen grote kassen met daglicht vol kleurrijke en vrolijk opgemaakte stands, een prachtig groen buitenterrein waar nog honderden stands te vinden waren, en duizenden enthousiaste mensen maakten van deze Libelle Zomerweek een unieke ervaring.

Na twee jaar afwezigheid mochten meer dan 70.000 bezoekers eindelijk weer naar het grootste buitenevenement van Nederland. En daar is niets aan gelogen, zo ver je kon kijken waren er winkeltjes, eetkraampjes, workshops en nog vele andere stands te zien. Deze editie was anders dan anders, want waar het op het Almeerderstrand volledig buiten was, is het in Expo Haarlemmermeer ook deels binnen. Een groot voordeel in het Nederlandse klimaat!

Libelle Zomerweek al lang op verlanglijst

‘In 2009 namen wij de Libelle Zomerweek mee in ons plan. Het hosten van dit evenement stond nu al dertien jaar op onze wensenlijst. We zijn dan ook ', ontzettend blij en trots dat ze hier nu daadwerkelijk zijn', zegt Marieke van Eijndhoven, Business Development Manager bij Libéma (Locatiebeheerder Expo Haarlemmermeer). Dat de editie van 2022 een groot succes was, neemt niet weg dat de organisatie het de volgende jaren nog beter wil doen. ‘We hebben ambitie, we hebben gezien dat deze locatie nog veel meer in zich heeft. We hebben vier grote hallen en enorme flexibiliteit,’ voegt van Eijndhoven nog toe.

Backstagetour

Tijdens de backstagetour kregen de door EventSummit en High Profile Events uitgenodigde bezoekers een inside scoop hoe het er achter de schermen aan toegaat op de Zomerweek. Naast het gigantische terrein dat volstaat met stands en podia, is er ook nog ontzettend veel ruimte voor de logistieke aspecten die het organiseren van zo’n evenement een stuk eenvoudiger maakt. ‘In 2018 dachten wij er al over om te verhuizen', vertelt Maaike Rietbergen, Event Manager bij DPG Media. 'In Almere was de logistiek een hele uitdaging. Hier ligt hier al elektra, riolering, wifi, een weg, waar we in Almere met een leeg strand werkten. Hier is alles veel makkelijker,’ zegt ze.

Online editie

Libelle wil met de Zomerweek het magazine tot leven laten komen en al haar rubrieken vertalen naar evenementen. ‘Toen het evenement niet live kon plaatsvinden vanwege corona, hadden hebben we een online editie opgezet. Maar dat voelde toch niet echt als de Zomerweek. Dat moet je hier écht ervaren. Mensen komen echt voor Libelle, wij vertalen het blad Libelle naar de Libelle Zomerweek. Een gezellig dagje uit ervaar je niet achter de laptop. Het livecontact wat wij hier kunnen faciliteren is essentieel voor een goed evenement', aldus Rietbergen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!