AVEX STUDIOS:  van pop-up naar gloednieuwe permanente studioAVEX STUDIOS:  van pop-up naar gloednieuwe permanente studio
Back Back Nieuws

AVEX STUDIOS: van pop-up naar gloednieuwe permanente studio

21 augustus 2020

Het midden van Nederland is een studio rijker. Centraal gelegen dichtbij de invalswegen van Utrecht zijn de AVEX STUDIOS gevestigd. Versie 1.0 van de studio is half maart net voor de eerste corona persconferentie van Premier Rutte gestart als pop-up studio. Bedoeld als tijdelijke locatie voor online events om relaties te helpen met hun communicatie. Snel en effectief.

Iets wat tijdelijk leek heeft 4 maanden later een permanent karakter gekregen. Versie 2.0 van de studio is na een maand volop proefdraaien gereed. Met een geoutilleerde talkshow set up wat al jaren een beproefd concept is in de TV-wereld.

Kennis en ervaring

De afgelopen weken heeft het team van AVEX dan ook hard gewerkt om een volledig nieuwe studio te bouwen. Geheel in eigen beheer met eigen engineers en technici. Met de kennis en ervaring van eerdere online events in de afgelopen jaren en de uitzendingen van de afgelopen maanden is het team aan de tekentafel gaan zitten. Zo is in kort tijdsbestek de meest ideale talkshow studio is gerealiseerd.

Branded content

Aan de studiotafel kunnen, met inachtneming van de 1,5-meterregel, maximaal 5 sprekers (incl. host) tegelijk plaatsnemen. Extra sprekers kunnen plaats nemen op een bank in de voorruimte grenzend aan de studio. De nieuwe AVEX STUDIOS biedt vooral veel ruimte voor branded content. Zo kan een complete huisstijl look-and-feel van iedere organisatie aan de uitzending meegegeven worden. Inclusief op maat gemaakte logo animaties, logo’s boven in het scherm en naamtitels voor sprekers.

Daarnaast beschikken ze over de technische mogelijkheden om sprekers op afstand deel te laten nemen, waarbij degene ook zijn presentatie kan delen. Het is zelfs mogelijk een spreker ‘aan tafel’ te laten plaatsnemen. Door een groot display verticaal te plaatsen creëer je ook weer een bijzonder element aan het programma.

Ideale setting

René Schaddelee (CEO AVEX): 'Wij hadden het idee om in ons logistieke centrum in Utrecht voor onze relaties een pop-up studio te bouwen met een tijdelijke set up. Met in gedachte dat we in september deze weer zouden afbouwen en weer ‘back to business’ zouden gaan. Omdat de vraag naar online studio faciliteiten nog steeds groeiende is, hebben we een nieuwe studio gebouwd.  Met de kennis en opgedane ervaring van online events hebben we het ideale format bedacht waar ook hospitality een belangrijke rol speelt. En vooral naar de gebruikers van de studio geluisterd, onze opdrachtgevers'.

Uitstekende faciliteiten

De complete AVEX STUDIOS is in 30 minuten 'up-and-running' met alle productie faciliteiten. De studio heeft een eigen entree, gratis parkeren, goede catering en een representatieve ontvangstruimte voor sprekers.  Bij de huur van de studio beschikt de organisator tevens over een ruim productiekantoor voor alle besprekingen en overleggen gedurende de dag.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!