Back Back Nieuws

AVEX en Company Webcast breiden uit met nieuwe streaming dienst voor eventmarkt

07 oktober 2015
Company Webcast, specialist in professionele webinars en AVEX, audiovisueel dienstverlener, breiden hun dienstenportfolio uit met een event streaming dienst. Beide bedrijven werken al jaren samen in diverse marktsegmenten. Met de ontwikkeling van deze nieuwe dienst spelen de samenwerkingspartners in op de groeiende belangstelling in de eventmarkt naar betaalbare streaming services.

Hybride
Live evenementen krijgen steeds vaker een hybride karakter, met naast fysiek publiek ook online publiek. Via streaming is een evenement zowel live als achteraf te volgen door iedereen die niet fysiek aanwezig kan zijn. Men kan het event bovendien nog langere tijd terugkijken en de link via social media delen met anderen. Een sterke toegevoegde waarde, aangezien het bereik daarmee vele malen groter wordt en kennis naderhand behouden blijft. Willem Wijnands, Manager Evenementen en Verhuur bij AVEX: ‘We zien dat de conventionele high end webcast dienstverlening voor veel events een stap te ver is. Met deze nieuwe streaming dienst kan de eventorganisator tegen een acceptabele meerprijs de live gebeurtenis voor een breder publiek toegankelijk maken. Via een rapportage krijgt men bovendien inzicht in essentiële informatie over kijkcijfers en kijkersprofiel.’

De mogelijkheden van streaming blijven in de eventwereld nog te vaak onbenut, al constateren beide samenwerkingspartners wel dat hierin een omslag gaande is. Iwan Lawerman, directeur van Company Webcast: ‘Hybride evenementen passen perfect in de nieuwe manier van werken waarbij niet iedereen fysiek aanwezig is. Het is een zeer effectieve manier om kennis en informatie te delen aan gerichte doelgroepen. Hoewel streaming niet nieuw is, zien we nu een momentum ontstaan dat een hybride event gewoon een vast onderdeel wordt van een fysiek evenement. Het hoort er simpelweg gewoon bij.’

Webinars en wabcast dienstverlening
De event streaming dienstverlening wordt ingevuld door deskundige medewerkers van AVEX die gebruikmaken van het professionele RoyalCast software platform van Company Webcast. Naast event streaming bieden beide samenwerkingspartners een uitgebreide portfolio aan webinars en webcast dienstverlening. Dit kan worden verzorgd op de locatie van opdrachtgevers of vanuit professionele RoyalCast webinar studio’s.

Company Webcast en AVEX richten zich niet alleen op de Nederlandse markt. Ook internationale dienstverlening maakt deel uit van de strategie. De samenwerkingspartners hebben in Europa en daarbuiten sinds jaren een aanzienlijke klantenkring opgebouwd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!