AvE voorzichtig positief over de TRSEC GarantieregelingAvE voorzichtig positief over de TRSEC Garantieregeling
Back Back Nieuws

AvE voorzichtig positief over de TRSEC Garantieregeling

22 maart 2021

De Alliantie van Evenementenbouwers is opgelucht dat de organisaties en leveranciers eindelijk weten hoe de regeling eruit ziet. De garantieregeling geldt alleen voor evenementen die na 1 juli plaatsvinden en is een vervanger voor verzekeringen waar evenementen normaliter op terug kunnen vallen, maar die sinds COVID-19 pandemiedekking uitsluiten.

Belangrijk signaal

Jolanda Jansen namens de Alliantie van Evenementenbouwers: ‘Het is een heel belangrijk signaal vanuit de overheid naar de samenleving, dat onze sector kan beginnen met de organisatie van evenementen na 1 juli met de oorspronkelijke capaciteit. Hier spreekt vertrouwen uit, al blijft het een domper voor de evenementen die eerder zouden moeten plaatsvinden en niet verplaatst kunnen worden, en daardoor nu buiten de boot vallen.’

Vanaf 1 mei evenement aanmelden

De evenementen die na 1 juli plaatsvinden en kunnen aantonen dat ze in eerdere edities verzekerd waren tegen annulering kunnen vanaf 1 mei hun evenement aanmelden en krijgen dan binnen 4 weken te horen of ze bij een overheidsverbod op basis van COVID-19 aanspraak kunnen maken op de garantieregeling. Met deze garantie kunnen de organisaties van start en kan Nederland straks genieten van goed georganiseerde evenementen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!