Back Back Nieuws

AutoRAI zit in de lift met groot aantal bezoekers

26 april 2011
De deuren van AutoRAI 2011 zijn gesloten, het aantal bezoekers is geteld. In totaal bezochten maar liefst 270.348 enthousiaste autoliefhebbers AutoRAI, verdeeld over 12 dagen. Ondanks het zomerse weer een groei van 23% ten opzichte van de vorige editie.

 

Hoge waardering

Belangrijker nog is de hoge waardering van bezoekers én exposanten. Maar liefst 25% van de bezoekers is van plan om naar aanleiding van het bezoek aan AutoRAI een nieuwe auto aan te schaffen. Exposanten noteerden maar liefst 35% meer sales leads dan geprognosticeerd. AutoRAI heeft hiermee opnieuw bewezen Nederlands grootste autofeest te zijn en kijkt uit naar editie 2013, die gepland staat van 2 tot en met 14 april 2013.

Tevreden exposanten
Veel bezoekers gaven in een onderzoek van Amsterdam RAI, tijdens de beurs gehouden onder 1.100 bezoekers, aan dat ze ook echt in de markt zijn voor een nieuwe auto. " Twee jaar geleden waren het vooral liefhebbers en nu is het een rijke mix van echte autoliefhebbers en autokopers die een bezoek aan onze stand brengen,” aldus woordvoerder Jacques Geijsen van Volkswagen. Ook Sander van den Bey spreekt namens de Nederlandse Ferrari dealers zijn tevredenheid over de beurs uit: “We hebben voldoende leads gegenereerd en zijn blij dat we de nieuwe Ferrari FF hebben kunnen presenteren aan klanten en prospects. Onze deelname is super geweest voor de merkbeleving.”

Geslaagd beursconcept
De indeling van de beursvloer, met meer ruimte tussen de stands en dus voor de bezoekers, zorgde voor een relaxte sfeer, waarbij iedereen goed overzicht hield van het aangeboden autonieuws. Bijzondere activiteiten zoals de Supercar Paddock van Autovisie, het Hobbyplein, het Klassiekerpaviljoen en de stunts met echte supercars op het Demo Circuit vielen, gezien de drukte op deze locaties, zeer in de smaak. Zoals verwacht was er ook veel belangstelling voor het nieuws op het gebied van motoren en scooters bij GoMotor: een kwart van de AutoRAI-bezoekers is immers in het bezit van een motorrijbewijs. “GoMotor heeft zichzelf wederom bewezen als waardevolle toevoeging op de autobeurs.”, aldus Filip Menschaert van Kawasaki Benelux.

Foto: Voorplussers.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!