Back Back Nieuws

Australische Event Awards nomineert TDC voor technische innovatie op Vivid Sydney

05 oktober 2015
TDC – Technical Direction Company, experts in transformatieve videotechnologie voor de evenementenbranche, krijgt erkenning voor hun resultaten bij Vivid Sydney 2015, ’s werelds grootste happening van Light, Music en Ideas. Het bedrijf is genomineerd voor een Australische Event Awards in de categorie voor de Beste Technische Resultaten en Innovatie. De winnaars van de Award worden tijdens een schitterende ceremonie op 17 november 17 2015 in het Doltone House in Pyrmont, Sydney bekend gemaakt

7.464.960.000 video pixels
De betrokkenheid van TDC met Vivid Sydney bestaat dit jaar onder meer uit het verlenen van video-expertise in state-of-the-art mapping /technieken en core-videotechnologieën over een ongekende afstand van 10-kilometer omdat het festivalterrein tot de Chatswood en het stadscentrum van Central Park was uitgegroeid.

Het bedrijf heeft samengewerkt met Destination NSW; het belangrijkste toerisme en evenementenbureau van de overheid. Maar ook met diverse artiesten voor elke installatie. TDC heeft alle records gebroken tijdens de 18 nachten van Vivid Sydney door het opzetten van bijna 9.000 vierkante meter videoscherm (oftewel 7.464.960.000 video pixels) geprojecteerd op de prachtige architectuur van meer dan 10 gebouwen verspreid over Sydney,.

Wow-factor
‘Genomineerd zijn voor deze prijs is erg spannend. Een cruciaal ingrediënt voor de innovatie van Vivid Sydney 2015 en het succes is mogelijk gemaakt door onze uiterst deskundige technische en productieteams en de grootste voorraad van de meest geavanceerde video-apparatuur van Australië die bij de projecten zijn ingezet voor de wow-factor, om te entertainen en het publiek te enthousiasmeren,’ zegt Michael Hassett, managing director bij TDC.

Niet alleen TDC is genomineerd maar ook is Destination NSW; eigenaar en manager van het Vivid Sydney 2015 festival is genomineerd voor de categorie ‘Het Best Evenement’ van de Australische Event Awards.

Foto: © TDC – Technical Direction Company

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!