Back Back Nieuws

ATP verbaasd over aangifte ministerie van Veiligheid en Justitie

12 mei 2016
ATP Business Travel heeft met verbazing kennis genomen van het feit dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie voor een strafrechtelijk onderzoek heeft gekozen, voor wat tot voor kort een zakelijk geschil betrof. ATP werkt uiteraard volledig mee aan het onderzoek van het OM en ziet de uitkomsten ervan met vertrouwen tegemoet.

Het al langlopende geschil met het ministerie betreft de uitleg van contractvoorwaarden over de levering van vliegtickets. ATP hecht eraan te benadrukken dat het gaat om een zakelijk geschil dat eerder is voorgelegd aan de civiele rechter. Volgens de rechtbank zou ATP verzuimd hebben bepaalde kortingen aan het ministerie door te geven. ATP heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat het gaat om besparingen die buiten het contract vallen, maar respecteert uiteraard het oordeel van de rechter.

In de civiele zaak gaat het nu alleen nog over vaststelling van de financiële omvang van het geschil. De rechter heeft voor dit onderzoek een onafhankelijk expert benoemd, die nog over de zaak moet rapporteren. Mede hierom is ATP verbaasd over de ingrijpende stap van het ministerie om tot aangifte over te gaan. ATP leidde in 2014 uit eigen onderzoek én onderzoek door een onafhankelijk accountant af dat het een bedrag zou betreffen van rond de zes ton.

ATP hecht er verder aan te benadrukken dat het strafrechtelijk onderzoek alleen de activiteiten van ATP Business Travel betreft en niet de event-activiteiten van ATP.

ATP Business Travel is al jarenlang een gevestigde naam in de top van de Nederlandse zakenreiswereld. De organisatie is er trots op om ruim 3000 bedrijven en organisaties een hoge mate van service te leveren, ondersteund door innovatieve technologie. ATP staat bekend om haar gespecialiseerde dienstverlening, zoals onder meer voor klanten in de offshore industrie, scheepvaart, sport-, retail-, media- en de bloemensector.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!