Back Back Nieuws

ATP: Overcapaciteit congreslocaties dreigt

17 december 2010
Europa stevent af op een flinke overcapaciteit in congreslocaties. ATP Event Experts waarschuwt daarvoor op basis van onderzoek door de ICCA. Voor de financiële crisis werd flink geïnvesteerd in extra locaties, terwijl de vraag in 2011 naar verwachting inzakt.

Toch zijn de vooruitzichten niet alleen maar somber. Zo blijkt uit recente cijfers dat Nederland het goed doet als congresland. Op het gebied van zakelijke congressen staat ons land wereldwijd op de tiende plek. Als het gaat om niet-zakelijke bijeenkomsten bekleedt Nederland zelfs de zesde plek.

Volle agenda
De populariteit van Nederland als congresland wordt weerspiegeld in de toekomstige agenda van bijvoorbeeld Amsterdam. Zo heeft de RAI een volle agenda tot en met 2013, met onder andere bijeenkomsten van internationale anesthesisten, longartsen, orthopeden, oncologen, farmaceuten en apothekers, maar ook van glasvezelspecialisten en petroleum engineers.

Overigens is het economisch effect van congressen groot. Zo becijferde ATP Event Experts dat voor elke euro die er wordt besteed aan de RAI er 7 tegenover staan die worden uitgegeven aan vervoer, hotel en restaurant. Naast Amsterdam zijn ook Rotterdam, Den Haag en Maastricht binnen Nederland populair voor internationale congressen.

Bron: Micetravel.nl


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!