Back Back Nieuws

ATP Event Experts sluit de olympische periode af

15 augustus 2012

Na bijna drie weken onafgebroken werken in het hart van de Olympische Spelen, kwam het olympisch team van ATP Event Experts dinsdagavond aan op Schiphol Airport. Met ruim 125 collega’s leidden zij de logistiek en totale hospitality van alle klanten en officials in goede banen. Het was met de aankomst op Schiphol onze afsluiting van de olympische periode. Niet alleen op het vliegveld maar ook in Den Haag, waar Ally de huldiging van de medaillewinnaars bijwoonde.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Feestelijke huldiging in Den Haag
ATP Event Experts organiseerde in opdracht van NOC*NSF en het ministerie van VWS de huldiging. De collega’s van ATP Event Experts zorgden ervoor dat de hele dag gestroomlijnd verliep: van voorbereidingen, beveiliging, technische productie en concept tot de uitvoering van het gehele evenement. Een formeel protocollair evenement wist ATP Event Experts een feestelijk karakter te geven met de presentatie van Humberto Tan en de muzikale afsluiting van de 15-jarige dj Erik Arbores. 

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Nederlandse trots
Mede dankzij deze succesvolle organisatie waanden sporters en andere genodigden zich echt weer even in olympische sferen. Jubelende fans achter de dranghekken, oranje kleding, de presentatie van Humberto Tan en natuurlijk het eindeloos ‘Epke’ geroep. Eén ding is zeker: ook zo direct na de Spelen floreert het olympisch gevoel en de Nederlandse trots! Niet alleen bij de toeschouwers en genodigden maar ook bij de pers. Ik kwam zelfs een 12-jarige fotograaf tegen die de olympische ringen in zijn haar had geschoren!

[afbeelding niet meer beschikbaar]

De tranen van Epke…
Het hoogtepunt van de huldiging in de Ridderzaal waren natuurlijk de tranen van turnkampioen Epke Zonderland. Toen hij in de gaten kreeg dat hij geridderd zou worden, kwamen de emoties omhoog. Een erg mooi moment dat in de hele Ridderzaal werd gedeeld en wat terecht resulteerde in een staande ovatie. Ook buiten de zaal merkte je hoe zeer deze bijzondere sporter wordt gerespecteerd door het Nederlandse publiek. Alle knuffels die hij ontving, de flitsen van de professionele en amateurfotografen en natuurlijk de handtekeningen die hij uitdeelde. En de turnkampioen bleef ook maar lachen…!

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Creatieve en succesvolle Allymissies
Ook Ally, het social media concept van ATP Event Experts, kan positief terugkijken op een zeer succesvolle Spelen. Met haar reporters ging ze dagelijks op stap om het sportevenement voor iedereen, ook de thuisblijvers, te verslaan. Dit resulteerde ook in veel creatief uitgevoerde Allymissies, met als hoogtepunt het filmpje van de Britse volkszangers die ter plekke een lied maakten voor onze gouden Ranomi.

Ally aanwezig tijdens de Paralympics
De olympische periode hebben ATP Event Experts en Ally dus nu echt afgesloten. De Paralympische Spelen staan natuurlijk nog wel op het programma. Ook bij de Paralympics zal Ally aanwezig zijn. Dus volg haar dan ook via www.allylive.nl en Twitter en Facebook!

Joline Verloove
Online redacteur ATP Event Experts

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!