Back Back Nieuws

Astronaut Dirk Frimout te gast op jaarlijkse Space Day van Space Expo

26 oktober 2015
Space Expo in Noordwijk organiseert op zondag 1 november in nauwe samenwerking met Space View en Space Patches haar jaarlijkse Space Day. Op deze dag presenteren allerlei organisaties en liefhebbers van ruimtevaart, sterrenkunde en science fiction zich op een Space Markt in Space Expo. Speciale gast is de Vlaamse ESA astronaut Dirk Frimout. Hij zal een lezing verzorgen over zijn ervaring als Space Shuttle astronaut. Tijdens de Meet & Greet gaat hij met bezoekers op de foto en deelt handtekeningen uit. Ook zakelijke groepen tot ongeveer 20 personen zijn welkom, indien ze zich vooraf aanmelden bij Maarten Esselink. Mochten de groepen groter zijn, dan kan er een aparte sessie voor hen georganiseerd worden, met een maximum van 125 personen.

Space Train
Een bezoek per Space Train aan de ruimtevaart organisatie ESA-ESTEC is de komende weken ook mogelijk tot 1 november. Tijdens deze tour wordt een bezoek gebracht aan onder andere het ERASMUS gebouw, waarin voorlichting wordt gegeven over het International Space Station en de toekomstige missies naar Mars.
Space Expo bruist in de herfstvakantie periode van de activiteiten voor volwassenen en kinderen. Dagelijks worden er doorlopend kindercolleges gegeven over de werking van raketten. Tijdens deze minicolleges wordt met de hulp van de aanwezige kinderen de werking van raketten gedemonstreerd. Er wordt een kokerraket gelanceerd en waterraketten.

'High-tech' omgeving
Space Expo Space Expo is naast het ruimtevaartmuseum ook het officiële bezoekerscentrum van ESTEC. Dat is de Nederlandse vestiging van ESA, the European Space Agency. De ‘high-tech’ omgeving en de geavanceerde technische hulpmiddelen maken Space Expo geschikt voor het lanceren van nieuwe bedrijfsproducten. Tevens zijn alle zakelijke ontmoetingsruimtes geschikt voor grote en kleine bijeenkomsten, zoals recepties, meetings, presentaties, lezingen, seminars, congressen en diners. 

Op de foto: Dirk Frimout

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!