ASOT 900 eerste gezamenlijke event ALDA en InsomniacASOT 900 eerste gezamenlijke event ALDA en Insomniac
Back Back Nieuws

ASOT 900 eerste gezamenlijke event ALDA en Insomniac

27 maart 2019

A State of Trance 900' in de Bay Area (Verenigde Staten) is het eerste evenement dat de Nederlandse dance-organisator ALDA samen met het Amerikaanse Insomniac gaat organiseren. Afgelopen oktober sloten beiden partijen een samenwerking met als doel wereldwijde evenementen op de kaart te zetten. 'A State of Trance 900' in de Bay Area is hiervan het eerste resultaat. Ze pakken meteen groots uit: het is de eerste keer dat A State of Trance in het westen van de Verenigde Staten wordt georganiseerd met als headliner Armin van Buuren.

De CEO van ALDA, Allan Hardenberg, deelt zijn enthousiasme: 'Ik ben onwijs trots dat we de samenwerking tussen ALDA en Insomniac kunnen starten met zo'n groots event. We brengen de magie van het succesvolle ASOT merk voor het eerst naar de Verenigde Staten.'

Uitverkochte Jaarbeurs

'A State of Trance 900' in de Bay Area vindt plaats op 29 juni 2019 in de iconische locatie Oakland Coliseum. Het event maakt deel uit van de 'ASOT wereldtour' met Armin van Buuren aan het roer. Er zijn dit jaar edities in onder andere Madrid, Miami, Kiev, België en Nederland. Zo vierden afgelopen maand maar liefst 35.000 A State of Trance-fans feest in een uitverkochte Jaarbeurs in Utrecht.

A State of Trance is het wekelijkse radioprogramma van Armin van Buuren, dat hij sinds 2001 produceert. Het merk is inmiddels uitgegroeid tot een begrip met miljoenen luisteraars van over de hele wereld. Vanaf 2008 worden de jubileumuitzendingen gevierd met 'A State of Trance' festivals. Op dit moment wordt de 900ste uitzending uitgezonden en is 'A State a of Trance 900 tour' hier het gevolg van. 

Over ALDA

ALDA is een wereldwijd opererende producent, conceptontwikkelaar en promotor van elektronische muziek en dj-concepten. ALDA werkt vanuit een 'geïntegreerd concept perspectief met behulp van een jarenlange ruime ervaring en kennis op het gebied van toneel ontwerp, storytelling, technische productie, video, speciale effecten, decorontwerp en entertainment. Succesvolle evenementen van ALDA zijn onder meer A State of Trance, New Horizons Festival, Armin Only, We Are Connected, The Flying Dutch Electronic Family and AMF. 

Over Insomniac

Insomniac produceert innovatieve en meeslepende muziek festivals en -evenementen. Deze evenementen worden versterkt door ultramoderne verlichting, pyrotechniek en geluidsontwerp, grootschalige kunstinstallaties, theatrale performers en speciale effecten. Ze boeien de zintuigen en inspireren een uniek niveau van interactie met fans. De kwaliteit van de ervaring is de hoogste prioriteit van het bedrijf.

Insomniac bestaat 25 jaar en produceerde al meer dan 2000 festivals, concerten en clubavonden voor bijna 5 miljoen bezoekers. De evenementen van Insomniac worden over de hele wereld gehouden. Het belangrijkste jaarlijkse evenement van het bedrijf, Electric Daisy Carnival in Las Vegas, is het grootste meerdaagse muziekfestival in Noord-Amerika en trekt in drie dagen meer dan 400.000 fans. Het bedrijf is gevestigd in Los Angeles en werd in 1993 opgericht door Pasquale Rotella en is onderdeel van Live Nation.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!