Back Back Nieuws

Artist-in-residence programma in blooming in Bergen

10 mei 2010
blooming heeft zijn oorsprong als Volkshogeschool, inmiddels alweer 65 jaar geleden. Hier stonden kennisoverdracht en scholing centraal. Anno 2010 is blooming een bedrijvengroep met een florerend trainingsbureau en een hotel- en conferentielandgoed.

Vanuit een ‘giving –back’ gedachte biedt blooming hotel de mogelijkheid aan jonge kunstenaars, afkomstig van het Sandberg Instituut, de kans om acht weken per jaar te komen wonen en werken in de inspirerende omgeving van Bergen.

De studenten zelf beschouwen het als 'een uniek concept, omdat niets afleidt van het werken en je prinsheerlijk kan werken in een schitterend hotel!'

blooming wil met deze nieuwe vorm van artist-in-residence een brug slaan tussen kunst en cultuur en de dagelijkse bezoekers van blooming. 'De hotelgasten, maar ook de conferentie deelnemers, worden op verrassende wijze geconfronteerd met de kunstenaars, die soms ook zelfs de gasten onderdeel maken van hun werk. blooming daagt iedere dag uit tot bloei te komen en creëert hiervoor een unieke leerbeleving met kunst, cultuur en natuur als bron,' aldus Martijn Lindhout van blooming.

Vanaf 15 mei presenteert een aantal kunstenaars zich onder de naam 'blooming artists' op de Art Pie in de Westergasfabriek. Voor meer informatie kun je terecht op kunstvlaai.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!