Artist Boutique, voor een bedrijfsfeest met impactArtist Boutique, voor een bedrijfsfeest met impact
Back Back Interview

Artist Boutique, voor een bedrijfsfeest met impact

03 oktober 2018

Ron van der Sanden richtte 10 jaar geleden een eigen bandje op. De band met 4 kernleden groeide uit tot Hot Town. Niet zomaar een coverband. ‘Onze shows zijn steeds een stapje verder gegaan. Langzaam aan voegden we extra elementen toe aan de act. We willen iedere keer een verhaal vertellen, de aandacht vangen van mensen en er een mooie avond omheen bouwen.’ De band is recent onderdeel geworden van een label in eigen beheer die de naam Artist Boutique kreeg. De nieuwe website werd op 1 oktober gelanceerd.

Eventmanagers met een shopverslaving, opgelet.

Band of evenementenbureau

‘Band of evenementenbureau? Het was misschien niet helemaal duidelijk wat we waren’, vertelt Ron. ‘Hot Town is meer dan een luxe feestband geworden en daarom is het label Artist Boutique opgericht. ‘We zijn uniek en onze acts zijn nergens anders te boeken dan via dit label.’ Om te vervolgen: ‘De band (Hot Town) of DJ kun je ‘af’ maken met aanvullende toevoegingen. Via de online boutique kun je hier uit te kiezen. Diverse acts zijn ook los te boeken. Zo shop je je complete showproductie bij elkaar.

In de Artist Boutique wordt je visueel langs alle acts geleid: de ontvangstdames, het jazz kwartet, dansers, de robotpakken, laserbrillen. Elke pagina start met live beelden waar het enthousiasme van het beeld af spat. Het kán bijna niet anders dan dat het gevoel je overkomt erbij te willen zijn en je zintuigen te willen laten prikkelen door deze mensen. Je krijgt spontaan zin je onder te dompelen in het feestgedruis.

‘Het succes van een feestavond wordt 20% door de muziek bepaald en 80% door hoe je het brengt. Ik durf te zeggen dat onze muziek altijd goed is, maar dat is niet altijd een toegevoegde waarde voor de bezoeker. Die toegevoegde waarde zit hem in interactie met het publiek en onze oog voor detail. Hoe groot we de act ook maken, het einddoel is dat de mensen plezier hebben.’

You will feel it

Intussen telt de vaste crew 15 leden. ‘Voor alle nieuwe leden geldt: je referentie is iemand uit de groep. Of via een redelijk kort via-via lijntje. We hebben een op topniveau op elkaar ingespeeld team, maar zijn ook bescheiden. We hebben meer dan plezier in wat we doen en daar halen we onze voldoening uit. De sfeer is fijn.’

Recent produceerde Artist Boutique een show op maat gemaakt voor ASML. Zij wilden hun medewerkers bedanken voor hun inzet tijdens de reorganisatie. ‘We verdiepten ons in de bedrijfsfilosofie en maakten een video animatie die werd vertoond bij de start van de avond. De voice-over sprak over de hernieuwde kernwaarden, een soort motivational speech met een woord van dank en brug naar de opening van het avondfeest. ‘Can you feel it?!’ Waarna Jackson Five’s Can you feel it werd ingezet en de medewerkers hardop gillend hun enthousiasme lieten horen.

Bekijg hier de film van deze show:

Het kan niet anders dan dat je je even onderdeel van de act waant

Ron, zelf gitarist in de  Hot Town band, gaat met de briefing van de opdrachtgever aan de haal. De intake vindt vaak op locatie plaats. Hier snuift hij vast aan de cultuur en op de locatie wordt van tevoren alle mogelijkheden bekeken. Standaard betrekt hij de toetsenist, een goeie producer, de stylist en één van de dansers erbij. Creatieve breinen, die het vervolgens ook zelf uitvoeren. ‘Kostuums, lichtplan, acts, muziek, alles wordt voor en door ons op maat gemaakt. De stylist maakt prachtige dingen. Prikkelend soms, maar binnen de lijnen.

'Alle artiesten zijn nauw betrokken bij het hoe en waarom van het bedrijfsfeest.  En kunnen daar op de avond op in spelen. Voor ons is het belangrijk dat alles klopt, ook voor het oog. Zo’n uitgebreide productie is een genot om te doen.’

Wie Hot Town kent weet dat de band zich gedurende de avond transformeert. Door zich in te leven in de bezoekers en doel van het feest of de cultuur van het bedrijf kán het bijna niet anders dan dat je je zelf als bezoeker ook even onderdeel van de act waant. Meer dan eens vindt het entertainment vlak naast je plaats, tussen het publiek. Of je kunt zomaar ‘gevangen’ worden door de diverse acts die zich via laserstralen met elkaar verbinden. Magisch!

We gaan graag een samenwerking aan met evenementenbureau’s

Ron is enthousiast: ‘Voor 9.000 man optreden of een bruiloftspartij? De afwisseling maakt het voor ons mooi. Intieme interactie is heerlijk. Een grote productie is weer imposanter vanwege het licht bijvoorbeeld. Wij worden zeker nog ook gewoon als band geboekt. We hebben intussen diverse concepten liggen die we kunnen toepassen zonder extra voorbereiding. Dus ook als je ons alleen als bandje boekt krijg je er standaard wat extra’s bij. 

We werken in de toekomst graag meer samen met evenementenbureau’s. Zij hebben zelf natuurlijk ook een berg creativiteit in huis. Bij een klik ontstaat: 1 + 1 = 3!’ Alleen de band Hot Town huren? Dat kan elk weekend. Maar wil je een complete show met kostuums, wees dan op tijd. Aan een op en top show productie wordt gemiddeld 3 maanden gewerkt.'

 Door > Lilian Kuerten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!