Back Back Nieuws

aRTi Producties draait rollen om voor evenement

04 oktober 2007
Het evenementenbureau aRTi Producties heeft voor de personeelsdag van Rijn IJssel regionaal opleidingen centrum in Arnhem en omstreken op 20 september de rollen omgedraaid; personeel zat in de schoolbanken, studenten stonden voor de klas. Onder de titel ‘Einstein geeft les!’ werden 900 medewerkers van het Rijn IJssel door ‘Generatie Einstein’ wegwijs gemaakt in de jongerencultuur.


De dag werd geopend in de Eusebiuskerk door Ali B die samen met een aantal studenten van het Rijn IJssel speciaal voor deze dag een rap had geschreven. Daarna ging professor Wim Veen dieper in op de kenmerken van 'Generatie Einstein'. Vervolgens kregen de medewerkers op verschillende locaties les in onder andere Multi-Tasking, SMS, Hyves, Google en straattaal. Er was bovendien een vragenlounge waar medewerkers studenten het hemd van het lijf konden vragen.

Daarnaast boden door studenten ontwikkelde projectdemo’s inzicht in de verschillende opleidingen van het Rijn IJssel. De dag werd afgesloten in de Eusebiuskerk met een gezamenlijke workshop Jumpstylen en diverse optreden van studenten van het Rijn IJssel. 'Einstein geeft les!' is een productie met uitdagingen op inhoudelijk, wervend en uitvoerend niveau.

Er zijn twee communicatietrajecten ingezet. Eén om medewerkers van Rijn IJssel enthousiast te maken voor de personeelsdag. De andere om studenten te werven om aan het project mee te werken. Daarnaast zijn er speciale lesprogramma's ontwikkeld en is er entertainment op maat geproduceerd. 'Einstein geeft les!' is een uitzonderlijke coproductie. Zo was de eigen inbreng van studenten essentieel en was de medewerking van het personeel noodzakelijk. Bovendien waren er tal van professionele partners betrokken bij de inrichting, catering en techniek en moesten er diverse schoolgebouwen op de dag operationeel zijn om de bijzondere deelnemers (= medewerkers) te ontvangen.

Het omdraaien van de rollen is een succesformule gebleken. Zowel medewerkers als studenten hebben inzicht gekregen in elkaars houdingen en gedragingen, de communicatiestroom is werkelijk op gang gebracht en er is aangetoond dat 'Einstein geeft les!' daadwerkelijk van praktisch nut is. Medewerkers van Rijn IJssel hebben als gevolg van de personeelsdag aantoonbaar meer kennis van zaken die hen in het allerdaagse leven van pas komen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!