Back Back Nieuws

ART Rotterdam 2015 in Van Nelle Fabriek: Beste editie ooit

12 februari 2015
De kunstbeurs Art Rotterdam, die plaatsvond van 5 tot en met 8 februari, is zeer succesvol afgesloten. 25.000 kunstliefhebbers en –professionals bezochten de beurs waar 132 internationale galeries en kunstenaarsinitiatieven zich presenteerden. Dat is een stijging van 16% ten opzichte van 2014, toen de beurs voor het eerst plaatsvond in de Van Nelle Fabriek en de bezoekersaantallen al met 35% waren gestegen t.o.v. 2013. Het was dus de tweede keer dat Art Rotterdam werd gehouden in de Van Nelle Fabriek, die in juni 2014 de status van Unesco Werelderfgoed verkreeg. ‘Art Rotterdam beleefde de beste editie ooit met een ongekende dynamiek,’ aldus directeur Fons Hof.

De synergie met het gebouw en succesvolle verkoop
Ook de galeriehouders kijken terug op een zeer geslaagde beurs. Veel van hen spraken over de fantastische synergie van ART Rotterdam met het de Van Nelle gebouwen en het terrein. Er is goed verkocht. David Risley Gallery uit Kopenhagen verkocht op de openingsavond een werk van Keith Tyson van 42.000 euro aan een privécollectie. Galerie Fons Welters uit Amsterdam verkocht diezelfde avond drie sculpturen van Folkert de Jong van 20.000 euro per stuk aan een privéverzamelaar.

Spectaculaire nieuwe Van Nelle locatie; de Distributiehal
De derde editie van Prospects & Concepts, een  tentoonstelling waar het Mondriaan Fonds 13 kunstenaars toonde die in 2013 een financiële bijdrage ontvingen om een start te maken met hun carrière vond plaats in de spectaculaire nieuwe Distributiehal van de Van Nelle Fabriek.

Van Nelle Fabriek catering hoog gewaardeerd, van  2-sterren tot saucijzenbroodje!
De Van Nelle Fabriek verzorgde zelf de catering voor alle bezoekers, crews en galeriehouders. Ragnar Oosterhof, Operationeel manager events was eindverantwoordelijk voor het concept en de uitvoering van het geheel. ‘Het was heel gaaf om te zien dat het zeer gevarieerde concept aansloeg. Niet alleen voor ons maar ook voor Fons en zijn team die zeer nauw betrokken waren bij de totstandkoming. 2-Michelinsterren restaurant FRED bouwde een pop-up en was nagenoeg alle dagen vol voor lunch en diner. Het sushirestaurant was een succes en de grote bars terrassen op de diverse locaties konden de enorme toestroom goed aan. Ik ben heel trots op ons team!’

Art Rotterdam 2016
Art Rotterdam, Art Rotterdam Projections en Intersections vinden in 2016 wederom begin februari plaats in de Van Nelle Fabriek. Meer informatie is te vinden op de website.

Foto: Rogier Bos

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!