Back Back Nieuws

ART-Fish: Prachtige vissen als inspiratie voor kunstenaars

29 juli 2014
Beeldend kunstenaar Menno Baars heeft afgelopen zaterdag 26 juli in de winkel van Schmidt Zeevis, aan het Vasteland 60 in Rotterdam, in de vorm van ‘actionpainting’ ter plekke een kleurrijk doek gecreëerd. Ook zijn er een aantal doeken van hem tentoongesteld plus een aantal van zijn Pinguïns

Tien beroemde vissen lagen als naaktmodellen op een ijsbedje en wachtten af. Welke van de vissen kan Menno Baars inspireren om vereeuwigd te worden? Tijdens het schilderen was er voor de clientèle of hun kinderen gelegenheid om de namen van de model vissen te benoemen. De goede antwoorden maakten kans op een prijs in de vorm van een echte grote vis.

Symboliek
In de symbolenwereld staan veel diersoorten beschreven als rolmodel voor bijzondere kwaliteiten. Vissen leven in de (diepe) zee en staan daarom ook symbool voor het onbewuste en dus voor creativiteit. De grote verscheidenheid van de vissen in soort, grootte, vorm en uiterlijke kenmerken, waren op zich al kunststukjes. Niets meer aan doen zou je zeggen (of fileren?).

Met regelmaat komen er bij Schmidt Zeevis bekende, beroemde en interessante kunstenaars langs om hun kunsten te vertonen. Met grote belangstelling van de vaste klantenkring.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!