Back Back Nieuws

Arnhems dansgezelschap Introdans graag geziene gast in buitenlandse theaters

23 oktober 2015
Introdans was met de voorstelling 'Something old someting new' de afsluiter van het Tanzfestival Saar in Saarbrücken. Op het festivalprogramma stonden optredens van Compagnie Gilles Jobin uit Zwitserland en het Ballet des Saarländischen Staatstheaters en ook het in Arnhem gevestigde Introdans ontving een uitnodiging. Na afloop van de voorstelling werden de dansers beloond met een lang scanderend applaus. Dit is een mooi vooruitzicht voor de verdere tournee van het gezelschap.

Belangstelling uit Duitsland
Naast de huidige tournee in de Nederlandse theaters reist Introdans dit seizoen vaker de landsgrenzen over: Introdans is vaste gast in het Stadttheater Bocholt (19 november a.s.) en is in december ook te zien in Schweinfurt en het Zwitserse Winterthür. De uitbreiding van voorstellingen in onder andere Duitsland behoort tot de grote ambitie van het gezelschap. Ton Wiggers: 'Er is veel belangstelling uit Duitsland voor de voorstellingen van Introdans. Het repertoire dat wij dansen is een welkome aanvulling op het aanbod dat in de Duitse theaters te zien is. Bovendien is het vanuit Arnhem een goed bereisbare speellocatie en het publiek is enorm enthousiast.'

Voor bedrijven
Introdans brengt niet alleen voorstellingen, maar zet ook de mens zelf in beweging. De educatieve afdeling organiseert al sinds de oprichting in 1971 bijeenkomsten, workshops en cursussen voor een breed publiek. Sinds kort biedt Introdans ook mogelijkheden voor bedrijven en zakelijke partners om te profiteren van zijn inspirerende wereld. In het studiotheater zijn vele mogelijkheden voor vergaderingen of bijzondere bijeenkomsten. De rondleidingen door dit creatieve bedrijf, het bijwonen van de repetities en de ontmoetingen met dansers geven inspiratie. Daarnaast biedt Introdans op maat ontwikkelde trainingen voor teams, waarin creatief denken, doelgericht samenwerken en effectieve communicatie met collega’s op een bijzondere manier worden belicht.

Foto: Hans Gerritsen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!