Back Back Nieuws

Arnhem Evenementenstad van het Jaar

08 juni 2009
Arnhem is donderdag uitgeroepen tot Evenementenstad van het Jaar. Dat gebeurde in Amsterdam tijdens de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen. De wielerwedstrijd Amstel Gold Race kreeg de GrandPrix, een prijs voor evenementen van internationale allure die welhaast een monumentale status hebben bereikt.

Bij elkaar zijn tien prijzen toegekend. Arnhem is tot beste evenementenstad bekroond 'voor het zeer succesvol ingezette evenementenbeleid en de daaruit voortvloeiende succesvolle evenementen'. De stad organiseert onder andere elk jaar het evenement Living Statues en elke twee jaar de Mode Biënnale.

De jury van de Nationale Evenementenprijzen bestaat uit deskundigen uit de evenementenbranche (publieksevenementen). Alle juryleden hebben een staat van dienst binnen het vakgebied en opereren onafhankelijk van enige stad of evenement. Jurering van de categorieën ‘Leukste Stadsevenement’, ‘Beste Regio-evenement’ en de Innovatieprijs vindt plaats op basis van ontvangen inschrijvingen. Voor de andere categorieën maakt de jury een selectie uit het landelijke aanbod en alle Nederlandse steden.

Voor de categorie "Evenementenstad van het jaar" worden alle gemeenten die enigszins actief zijn op het gebied van evenementen beoordeeld. Er wordt gekeken naar resultaten in aantal en omvang, naar innovatie, beleid, evenementenregelingen, budgettering, promotioneel effect, mediabereik etc.

Donderdagavond 4 juni maakte de jury in het Stadhuis in Amsterdam bekend wie de felbegeerde titels in de wacht sleepten. De 10 genomineerden voor de titel Evenementenstad 2009 waren: Almere, Amsterdam, Arnhem, Assen, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Voor deze categorie worden alle gemeenten die actief zijn op het gebied van evenementen beoordeeld. Er wordt gekeken naar resultaten in aantal en omvang, naar innovatie, beleid, evenementenregelingen, budgettering, promotioneel effect, mediabereik etc.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!