Back Back Nieuws

Arendshoeve opent duurzaamste ijsbaan van Nederland

07 december 2011
De duurzaamste ijsbaan van Nederland in de Arendshoeve ‘the Garden of Amsterdam’ werd begin december officieel geopend. IJsbaan Antarctica is duurzaam omdat de warmte wisselaar van de ijsbaan de aangrenzende kas verwarmd. Duurzaamheid is voor de Haarlemmermeer een belangrijk speerpunt.

 

Partner in Duurzaamheid

De Arendshoeve werkt aan dit project van de gemeente graag mee als ‘Partner in Duurzaamheid’. Al meer dan 20 jaar geleden zijn alle kassen voorzien van dubbel glas en zijn veel investeringen gedaan om op milieuverantwoorde wijze planten te telen. Het regenwater wordt opgevangen en alle voedingsstoffen worden volledig hergebruikt. Ook worden er natuurlijke roofvijanden ingezet om ongewenste insecten in de planten tegen te gaan.

 

Unieke samenwerking

Een continue aandacht voor milieu en mens is aanwezig. Zo werd in 2010 de groene composteringswarmte van de Meerlanden voor het eerst afgenomen. Een unieke samenwerking van de Meerlanden en de Arendshoeve waarbij op innovatieve wijze duurzame energie wordt gebruikt. Een enorme besparing op het verbruik van fossiele brandstof is het gevolg.

 

Dinnershow Le Monde Vert

Maar ook bij de andere activiteiten en shows staat het thema duurzaamheid uitdrukkelijk en steeds centraal bij de Arendshoeve. Vanaf 28 januari 2012 gaat dinnershow ‘Le Monde Vert’ in première. De dinnershow komt in samenwerking met KEK Events en het IJstheater tot stand. Op een creatieve, verassende, interactieve wijze, met oog voor de natuur en onze leefomgeving, gaan de gasten duurzame belevenissen meemaken waarbij de aarde, zijn inwoners en de gasten centraal staan. Dit diner arrangement wordt ondersteund door een verantwoord 3-gangenmenu.

 

Bedrijfsevenement in thema duurzaamheid

De duurzame ijsbaan Antarctica en de samenwerking met KEK Events en het IJstheater voor de ijsshow Le Monde Vert sluiten goed aan bij de wensen van bedrijven om met hun medewerkers of relaties op een vernieuwende en ontspannende manier met het thema duurzaamheid een bedrijfsevenement te beleven. Daarnaast zal ijsbaan Antarctica ook op beperkte schaal door scholen uit onze omgeving en na reservering gebruikt kunnen worden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!