Back Back Nieuws

ArenA wil duurzaamste stadion Europa worden

09 september 2009
De Amsterdam ArenA wil het duurzaamste voetbalstadion van Europa worden. De directie streeft ernaar in 2015 klimaatneutraal te zijn door onder meer vermindering van energie- en watergebruik, CO2-uitstoot en afvalproductie. Ook moeten er een duurzame inrichting, catering en innovatieve technische installaties komen.

Dat heeft de ArenA woensdag, op de Dag van de Duurzaamheid, afgesproken in een intentieverklaring met de gemeente Amsterdam. Behalve voetbalwedstrijden vinden in het stadion ook evenementen zoals concerten en dancefeesten plaats. De ArenA wil over een aantal jaren een icoon worden op het gebied van duurzaamheid. In 2012 moet het volgens de overeenkomst een milieukeurmerk hebben behaald. Daarna heeft de ArenA nog drie jaar om de ambities helemaal waar te maken.

De gemeente Amsterdam streeft al langer naar een betere luchtkwaliteit in de stad. Ze heeft een groot belang in de ArenA en in de intentieverklaringen stelt ze het stadion te zullen steunen bij het bereiken van de doelstellingen.

 

Bron: anp

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!