April 2021: digitale bijeenkomst over de MICE-industrieApril 2021: digitale bijeenkomst over de MICE-industrie
Back Back Nieuws

April 2021: digitale bijeenkomst over de MICE-industrie

12 februari 2021

Internationale deskundigen uit de evenementenbranche komen april 2021 digitaal bijeen voor advies aan Rotterdam over de toekomst van deMeetings, Incentives, Conferences en Exhibitions industrie, omdat de coronacrisis de evenementenbranche hard heeft geraakt en gevolgen op lange termijn onduidelijk zijn. Met de deskundigen onderdeel van een speciale MICE-variant van de International Advisory Board Rotterdam, dat het stadsbestuur van economische invalshoeken en de samenhangende gevolgen voor de MICE-zone wereldwijd. Het wordt uitgewerkt door Rotterdam Partners, gemeente Rotterdam en vertegenwoordigers.

Crisis merkbaar

De coronacrisis was overal te zien en te merken. Werk lag stil of kwam stil te liggen, evenementen en bijeenkomsten werden verplaatst, er werd veel geannuleerd en er was een abrupte behoefte aan digitale oplossingen. De onbekende lange termijn gevolgen worden niet slechts beïnvloed door corona. De MICE-industrie ondergaat een transformatie door de bewustwording wat een invloed van de branche op het klimaat heeft.

Digitale IAB-conferentie

Halverwege april wordt hierom in opdracht van het Rotterdamse stadsbestuur een digitale IAB-conferentie georganiseerd. Een team deskundigen van binnen- en buiten de zone zal advies geven over de toekomst van de MICE-industrie. Er zal meer gekeken worden naar cruciale veranderingen binnen de MICE-zone die invloed zullen hebben op business- en verdienmodellen plus wordt er gelet op de aanpassingen naar evenementen in online- en hybride vormen plus de invloed op het klimaat. Ook wordt verteld wat dit betekent voor Rotterdam en hoe van nut kan zijn. De IAB heeft als doel om advies met een langdurig perspectief te geven. Voorzitter Lars Crama is actief bezig in meerdere uitvindende ecosystemen waar samengewerkt wordt door kennisinstellingen, bedrijven en ondernemers.

Andere testen

Naast de IAB conferentie is er ook The Rotterdam Experiment. Met zeven hybride testen tot en met november 2021 wordt er gezocht naar oplossingen binnen en buiten de zone. Zij staan onder leiding van Rotterdammer Yuri van Geest, een bekende futurist en bestsellerauteur. De eerste  test vond plaats in december. De volgende test zal plaatsvinden in de wereld van gaming en hoe dit effectief ingezet kan worden. Het zal online plaatsvinden op 18 februari en word live uitgezonden vanuit de Cruise Terminal Rotterdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!