Antwerpse theaters steunen Antwerp PrideAntwerpse theaters steunen Antwerp Pride
Back Back Nieuws

Antwerpse theaters steunen Antwerp Pride

09 augustus 2022

Op zaterdag 13 augustus 2022 gaat de parade ter gelegenheid van de Antwerp Pride voor het eerst sinds 2019 weer uit. Het Fakkeltheater, het EWT-Theater, Au Fond Producties en Judas TheaterProducties zullen ook een feestwagen hebben tijdens de stoet. Op die manier willen zij hun steun betuigen aan de organisatie van de Antwerp Pride. 

Het publiek zal verschillende bekende namen spotten op de wagen. Zo zullen onder andere Sandrine, Daisy Thys, Kobe Van Herwegen, Juan Gerlo, Daphne Paelinck, Door Van Boeckel, Maike Boerdam, Kristof Goffin, Mathias Danneels, Maarten Bosmans en Pieter Van Keymeulen te zien zijn.
Er zullen niet alleen veel bekende gezichten te zien zijn, maar er zullen ook veel cadeaus worden uitgedeeld. Zo worden er totebags uitgedeeld van 'Legally Blonde', met daarin tal van verrassingen. 

Vierde deelname

Directeur van het Fakkeltheater Sam Verhoeven zegt: 'Dit is de vierde keer dat het Fakkeltheater en EWT deelnemen aan de parade van de Antwerp Pride. Voor Judas TheaterProducties is het al de derde keer en voor Au Fond Producties de eerste keer. Antwerp Pride is een feest om fier op te zijn en wint elk jaar aan belang. De Pride is een feest, maar is tevens ook een reminder dat gelijke rechten voor ieder individu tot op de dag van vandaag nog steeds niet vanzelfsprekend zijn. En die boodschap willen wij vanuit de theatersector ondersteunen.'

De toekomst

De Antwerp Pride bestaat dit jaar 15 jaar en het thema dit keer is: ‘de toekomst’.
Sam Verhoeven: 'Hoe zal de samenleving en de LGBTQIA+ gemeenschap er binnen vijftien jaar uitzien? En vooral: hoe willen wij dat onze maatschappij er in 2037 uitziet? Een vraag die volledig parallel loopt met de bezorgdheden en behoeften van de culturele sector'. 

De parade vindt plaats op zaterdag 13 augustus 2022 om 14u00 en vertrekt aan de Paardenmarkt om zo via de Oude Leeuwenrui de Kaaien op te draaien (tot aan het Zuid).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!